Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Χανιά Παραλία Φραγκοκάστελο.


Το Φραγκοκάστελο (δηλαδή το κάστρο των Φράγκων) είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κρήτης, διάσημη για το τοπικό ενετικό κάστρο, για την υπέροχη παραλία του και τους θρυλικούς Δροσουλίτες. Βρίσκεται 13km ανατολικά της Χώρας Σφακίων, 80km νότια από τα Χανιά, σε μια μικρή πεδιάδα νοτιοανατολικά των Λευκών Όρεων.

Η κεντρική παραλία του Φραγκοκάστελου είναι πραγματικά μαγευτική, με άμμο και τυρκουάζ ρηχά νερά, ιδανική για παιδιά. Είναι αρκετά οργανωμένη και έχει γενικά πολύ κόσμο. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι ο συχνός ενοχλητικός νοτιάς στην περιοχή, που μεταφέρει την άμμο με δύναμη. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά δωμάτια, ταβέρνες, καφετέριες και μαγαζιά, αλλά το κοντινότερο μηχάνημα ανάληψης μετρητών και ιατρείο βρίσκεται στην Χώρα Σφακίων. Δυτικά της κεντρικής παραλίας θα βρείτε την μεγάλη παραλία του Βάταλου, η οποία είναι αμμουδερή και έχει κατά τόπους βότσαλα και βράχια, ιδανική για μάσκα. Περπατώντας ανατολικά της κεντρικής παραλίας για 10', θα βρείτε την εκπληκτική παραλία της Ορθής Άμμου, πασίγνωστη για τους μεγάλους αμμόλοφους και τις θίνες.

Για να έρθετε οδηγώντας από Χανιά θα χρειαστεί να πάρετε στην Εθνική Οδό Χανίων - Ηρακλείου την έξοδο για Βρύσες και να ακολουθήσετε το δρόμο προς τη Χώρα Σφακίων (Σφακιά). Θα περάσετε το οροπέδιο του Ασκύφου και μετά το επιβλητικό φαράγγι της Ίμπρου, το οποίο καταλήγει στα νότια παράλια των Σφακίων. Στην συνέχεια, ακολουθήστε τις πινακίδες για Φραγκοκάστελο. Η διαδρομή διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά. Αν οδηγήσετε από Ρέθυμνο, ακολουθήστε το δρόμο για Πλακιά και πριν τον Πλακιά συνεχίστε ανατολικά προς Ροδάκινο, Φραγκοκάστελο και Σφακιά. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μια ώρα και είναι μεν ευκολότερη, αλλά λιγότερο επιβλητική από την διαδρομή μέσω της Ίμπρου. Το Φραγκοκάστελο συνδέεται με λεωφορείο με τα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου