Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Χανιά .Παραλία Λάκκοι


Οι Λάκκοι βρίσκονται 81 χλμ νοτιοανατολικά των Χανίων και 48 χλμ νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου. Βρίσκονται πολύ κοντά στο Φραγκοκάστελο, μόλις 2 χλμ ανατολικότερα, κοντά στο χωριό Σκαλωτή. Στους Λάκκους οδηγεί δρόμος που ξεκινάει από τη Σκαλωτή. Στα δυτικά των Λάκκων εκβάλει ένα μικρό ποτάμι που διέρχεται μέσα από το Σφαγγοφάραγγο.
Στους Λάκκους (ή Λάκκες όπως τους λένε κάποιοι) θα δείτε πολλαπλούς πανέμορφους συνεχόμενους κολπίσκους με άμμο, που χωρίζονται με πολύ μικρές βραχώδεις χερσονήσους. Δίπλα, ελαιώνες φτάνουν μέχρι και τη θάλασσα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το νερό πάντα σχεδόν είναι ήρεμο, αφού δεν καταστρέφει τις ελιές. Η περιοχή είναι πολύ ήσυχη και σχετικά οργανωμένη. Υπάρχουν λίγες μονάδες με ξενοδοχεία και ελάχιστες ταβέρνες. Αν έχετε αυτοκίνητο δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι, αφού το -περισσότερο οργανωμένο- Φραγκοκάστελο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.
Ο ανατολικότερος των κυρίως κόλπων της περιοχής (που έχει σημειωθεί στο χάρτη) ονομάζεται Κιόνι επειδή στις Αλκυονίδες μέρες κάποια πουλιά φώλιαζαν εδώ. Επίσης, αν έχετε όρεξη, μπορείτε να περπατήσετε ως τη Σκαλωτή και να θαυμάσετε την υπέροχη Βυζαντινή εκκλησία του Προφήτη Ηλία, που κατασκευάστηκε το 1335.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου