Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

9 χώρες που δεν έχουν ούτε ένα βουνό!

Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε ποιες είναι οι 9 γνωστές χώρες ανά τον κόσμο που στερούνται οροσειρών, ώστε να τις αποκλείσετε διά παντός από τις χειμερινές εξορμήσεις σας…
9. Γκάμπια
Η Γκάμπια είναι μια χώρα χωρίς καθόλου βουνά, ενώ το ψηλότερο σημείο είναι ο “Κόκκινος Βράχος” (Red Rock), που βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 53 μέτρα. Το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από έλη και βάλτους, ενώ μόνο το 1/3 της γης χρησιμοποιείται για γεωργικούς σκοπούς, και κυρίως για την καλλιέργεια φιστικιών.
gambia-beach
8. Κουβέιτ
Το Κουβέιτ είναι ως επί το πλείστον μια ζεστή χώρα, με μεγάλες εκτάσεις ερήμου, χωρίς βουνά και λίμνες, με τον ομώνυμο κόλπο να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των τουριστών και τα λιγοστά νησιά στην ακτή του Περσικού Κόλπου να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Και μπορεί το μοναδικό ψηλό σημείο της χώρας να είναι το Mutla Ridge (306 μ.), όμως το γεγονός ότι το Κουβέιτ διαθέτει μερικά από τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο αντισταθμίζει κατά πολύ τις μεγάλες… ορεινές απώλειες!
nomountain2
7. Μολδαβία
Η Μολδαβία είναι μια γενικά χαμηλή υψομετρικά χώρα, χωρίς μεγάλες οροσειρές, αφού το ψηλότερο σημείο που θα συναντήσει κανείς εκεί είναι το Balănesti Hill, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 430 μέτρα. Γενικότερα, το μέσο υψόμετρο της χώρας είναι μόλις 147 μέτρα, με τους Μολδαβούς να αναζητούν σε άλλες χώρες τη μαγεία που προσφέρουν τα χειμερινά σποτ στα βουνά.
nomountain3
6. Γουινέα-Μπισάου
Με έκταση 36.125 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Γουινέα-Μπισάου είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από την Ταϊβάν, το Βέλγιο αλλά και την αμερικανική πολιτεία του Μέριλαντ, όμως το εσωτερικό της καλύπτεται από σαβάνες και ριζοφόρους βάλτους, χωρίς ίχνος βουνοκορφών. Το ψηλότερο σημείο φτάνει μόλις τα 300 μέτρα, γεγονός που κάνει τους κατοίκους να γνωρίζουν μόνο από… επίπεδα εδάφη.
nomountain4
5. Δανία (χωρίς τις Νήσους Φερόε και τη Γροιλανδία)
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Δανία δεν έχει καθόλου βουνά στα εδάφη της, χωρίς βέβαια να υπολογίζονται οι Νήσοι Φερόες στο Βόρειο Ατλαντικό και η Γροιλανδία στη Βόρεια Αμερική. Η χώρα είναι επίπεδη με μικρή ανύψωση και ψηλότερο σημείο το Møllehøj (170,86 μ.).
nomountain5
4. Εσθονία
Βουνά δεν υπάρχουν ούτε στην Εσθονία, καθώς το μέσο υψόμετρο φτάνει μόνο τα 50 μέτρα και το υψηλότερο σημείο της χώρας είναι η κορυφή Suur Munamägi στα νοτιοανατολικά, με 318 μέτρα ύψος. Τα δάση, βέβαια, καλύπτουν το μισό της χώρας, αποτελώντας σπουδαίους βιοτόπους σπάνιας άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων αρκούδων, λύκων, αγριόχοιρων και ελαφιών, με χιλιάδες υγροτόπους να μετρούν πάνω από 3.000 έτη ζωής.
destino-tallin
3. Λετονία
Η Λετονία βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Βαλτικής Θάλασσας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ανατολικής Ευρώπης, μεταξύ Εσθονίας και Λιθουανίας. Περίπου το 98% της χώρας βρίσκεται κάτω από τα 200 μέτρα υψόμετρο, ενώ οι κυματιστές πεδιάδες καλύπτουν το 75% του εδάφους της, με τις εντυπωσιακές καλλιέργειες της κατακίτρινης κανόλας να κερδίζουν στα σημεία! Το ψηλότερο σημείο της Λετονίας είναι το Gaiziņkalns (321 μ.).
nomountain7
2. Λιθουανία
Το έδαφος της Λιθουανίας είναι μια εναλλαγή πεδινών και ημι-ορεινών με ψηλότερο σημείο το Aukštojas Hill (294 μ.), στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Η χώρα έχει πολυάριθμες λίμνες και σπουδαιους υγροτόπους, ενώ τα δάση καλύπτουν σχεδόν το 33% της Λιθουανίας.
nomountain8
1. Λευκορωσία
Η Λευκορωσία σε γενικές γραμμές έχει λείο και ελαφρώς λοφώδες ανάγλυφο, με μέσο υψόμετρο τα 160 μέτρα. Το ψηλότερο σημείο είναι το Dzyarzhynskaya Hara, που φτάνει τα 345 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ οι πολλές πεδιάδες διευκολύνουν την εγκατάσταση του πληθυσμού, τη γεωργία, την κατασκευή των βιομηχανικών επιχειρήσεων αλλά και την παροχή τουριστικών υπηρεσιών και αναψυχής.
Απο destora.com

Σαλπάρουμε στα… κρυμμένα μυστικά του Αιγαίου


Τα μοναδικά κρυμμένα μυστικά του Αιγαίου, αυτές τις ανείπωτες ομορφιές που στολίζουν τα νησιά του, ανακαλύπτουμε το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!
Ταξιδέψτε και εξερευνήστε τα διαμάντια της Νάξου, της Κιμώλου, της Φολεγάνδρου, της Μήλου και της Σίφνου και των άλλων κυκλαδίτικων νησιών! Σημεία απέραντης ομορφιάς, με πλούσια ιστορία και τουριστικό ενδιαφέρον. Μικρές γωνιές στο χάρτη, οι εικόνες των οποία θα δημιουργήσουν αξέχαστες ταξιδιωτικές αναμνήσεις!
Βρείτε φτηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια στην travelplanet24 και καλές διακοπές
Ταξιδέψτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα στο Αιγαίο τη Νάξο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο, τη Μήλο, τη Σίφνο και την Κέα!
Στη Νάξο και το Κάστρο τηςtravelplanet1
Στο λόφο που αποτελεί την φυσική ακρόπολη της πόλης, 30 μέτρα περίπου πάνω από τη θάλασσα, ο Σανούδος, έκτισε το Κάστρο της Χώρας, πάνω στα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης, χρησιμοποιώντας υλικά από την αρχαία πόλη, η οποία είχε καταστραφεί από τις πειρατικές επιδρομές.
Περνώντας την «Τρανή Πόρτα» μπαίνομε στο μυστηριακό, μεσαιωνικό οικισμό του κάστρου που δεν ήταν μόνο τόπος κατοικίας, αλλά και διοικητικό, εκπαιδευτικό και θρησκευτικό κέντρο των Ενετών κατακτητών. Στο κέντρο του οικισμού του κάστρου βρίσκεται η πλατεία με την καθολική μητρόπολη και τα ερείπια του πύργου, που η παράδοση θέλει να είναι το παλάτι του Σανούδου.
Δίπλα τους η σχολή των Ουρσουλίνων, η Καπέλλα Καζάτζα και η Εμπορική σχολή όπου φοίτησε για ένα χρόνο και ο Νίκος Καζαντζάκης. Στο κτίριο αυτό στεγάζεται σήμερα το αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου.
Τα θαυμάσια αρχοντικά σπίτια του Κάστρου κατοικούνται σήμερα από καθολικούς, απογόνους των Ενετών. Το καθένα από τα αρχοντικά αυτά κρύβει ιστορίες και θρύλους.
Στη Μήλο και τον Άγιο Κωνσταντίνο
travelplanet2
Ο Άγιος Κωνσταντίνος είναι ένα γραφικό λιμανάκι λίγο πριν τα Πολλώνια, στο όμορφο νησί της Μήλου. Το όνομά του προέρχεται από την ομώνυμη εκκλησία του χωριού. Ένας κλειστός κόλπος με ωραία και πεντακάθαρα νερά και τα χαρακτηριστικά σύρματα. Στην άκρη υπάρχουν δύο μικρές σπηλιές, ιδανικές για εξερεύνηση.
Στην Κέα και την Παναγία την Καστριανήtravelplanet3
Η Μονή της Παναγίας της Καστριανής που είναι η προστάτιδα της Κέας ιδρύθηκε γύρω στα 1700 μ.Χ. στην τοποθεσία Καστρί.
Σύμφωνα με την παράδοση στον απόκρημνο βράχο που χτίστηκε το 1708 το μοναστήρι κάποιοι βοσκοί βρήκαν θαμμένη την εικόνα της Θεοτόκου. Η Παναγία η Καστριανή βρίσκεται σε ένα πραγματικά επιβλητικό τοπίο της Κέας μέσα από μια διαδρομή που σου κόβει την ανάσα με την ομορφιά της. Γύρω από το Καστρί υπάρχουν γκρεμοί, θαλασσοσπηλιές και παραλίες που μπορεί κάποιος να τις ανακαλύψει μόνο με σκάφος.
Στην Κίμωλο και το Σκιάδιtravelplanet4
Στο βορειοδυτικό τμήμα της Κιμώλου, στα δυτικά του υψώματος «Σκλάβος», υπάρχει ένα τεράστιο πέτρινο μανιτάρι που οι κάτοικοι το ονομάζουν «Σκιάδι».
Ένα μνημείο της φύσης που βρίσκεται στη μέση ενός γυμνού πλατώματος με υπέροχη θέα: αγκαλιάζει τις νοτιοδυτικές και δυτικές ακτές του νησιού (Ελληνικά, Μαυροσπήλια, Αθηνιάς) κι ένα μεγάλο μέρος της Μήλου.
Το «Σκιάδι» οφείλει τη δημιουργία του στα διαφορετικά πετρώματα που το αποτελούν και στους ισχυρούς ανέμους που φυσούν στην περιοχή του.
Το πιο μαλακό πέτρωμα που βρίσκεται στη βάση προσβάλλεται και διαβρώνεται από τον άνεμο που μεταφέρει σκόνη ή κόκκους άμμου. Αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας που ονομάζεται «απορρίνηση» είναι, η βάση να «τρώγεται» και να στενεύει συνεχώς, ενώ η κορυφή που, είναι πιο σκληρή, παραμένει σχεδόν άθικτη.
Στη Σίφνο και το Ναό των Επτά Μαρτύρωνtravelplanet5
Πολύ κοντά στο Κάστρο της Σίφνου, χτισμένος πάνω σε ένα βράχο δεσπόζει ο ναός των Επτά Μαρτύρων.
Από ιστορική άποψη, οι Σιφνιοί επωφελήθηκαν από τα προνόμια που τους παραχώρησαν οι Τούρκοι σουλτάνοι σχετικά με την ελεύθερη εκδήλωση της χριστιανικής τους πίστης. Έτσι το1646 συστήθηκε η Αρχιεπισκοπή Σίφνου, η οποία περιελάμβανε, εκτός από τη Σίφνο, τα νησιά Αμοργό, Ανάφη, Αστυπάλαια, Ηρακλειά, Ίο, Μύκονο, Σέριφο, Σίκινο και Φολέγανδρο.
Αργότερα, οι Σιφνιοί συνήθιζαν να κληροδοτούν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε εκκλησίες ή μοναστήρια και να αναλαμβάνουν διάφορες υποχρεώσεις απέναντι σε αυτά με την τέλεση τελετουργιών (κυρίως πανηγυριών).
Απόδειξη της θρησκευτικής παράδοσης των Σιφνιών ο αριθμός των εκκλησιών και Μοναστηριών που υπάρχουν στο νησί. Ο αριθμός αυτός (235) είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλο νησί των Κυκλάδων, αναλογικά με τη συνολική έκταση του νησιού.
Πολλές από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Σίφνου έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά μνημεία και έχουν τεράστιο θρησκευτικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.
Στη Φολέγανδρο και την παραλία Κάτεργοtravelplanet6
Είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Στην παραλία Κάτεργο, οι κάτοικοι της Φολεγάνδρου έκαναν την εξόρυξη αιματίτη (το χρησιμοποιούσαν για να βάφουν τα σπίτια και τα σκάφη τους) και λόγω των συνθηκών η παραλία πήρε αυτή την ονομασία. Η πρόσβαση είναι εφικτή είτε με καραβάκι από τον Καραβοστάση είτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινά από το Λιβάδι. Είναι «σπαρμένη» με ψιλό βότσαλο και τιρκουάζ νερά…
Via
Αποdestora.com

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Χαλκιδική -Δήμος Αριστοτέλη .

Δήμος Αριστοτέλη

Ο Δήμος Αριστοτέλη είναι δήμος της Χαλκιδικής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτη και προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμωνΑρναίαςΠαναγίας και Σταγείρων- Ακάνθου. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 739.87 τ.χλμ και ο πληθυσμός του είναι 18.294 κάτοικοι σύμφωνα με τηναπογραφή του 2011 (18.861 σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2001). Έδρα του νέου δήμου ορίστηκε η Ιερισσός και ιστορική έδρα ηΑρναία.

Η Ιερισσός, με 3.455 κατοίκους το 2011   βρίσκεται στην αρχή του τρίτου ποδιού της Χαλκιδικής και απέχει 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να την προσεγγίσει κανείς είτε μέσω της εθνικής οδού 16 (Θεσσαλονίκης - Ιερισσού), είτε μέσω της Εγνατίας οδού βγαίνοντας στην έξοδο της Ρεντίνας ή στην έξοδο της Ασπροβάλτας. Αποτελεί μια όμορφη και σύγχρονα δομημένη παραλιακή κωμόπολη, με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Αποτελεί την έδρα του Δήμου Αριστοτέλη.
Ιερισσός .Δημοτική 1, 2, 3, μεγάλη παραλία, στα σημεία που έχουν γαλάζια σημαία είναι οργανωμένη με πλήρεις υποδομές
Καμπούδι . Είναι σε απόσταση 4 χιλιομ. από την Ουρανουπολη .Έχει πολλές ξενοδοχειακες εγκαταστασεις και προσφέρει πολλές υπηρεσίες στους επισκέπτες .

 1, 2, 3, διαδοχικές παραλίες, στα σημεία που έχουν γαλάζια σημαία είναι πλήρως οργανωμένες

Ουρανούπολη  Η Ουρανούπολη είναι παραθαλάσσιο χωριό του νομού Χαλκιδικής και ο τελευταίος κοσμικός προορισμός πριν μεταβεί κάποιος στο Άγιο Όρος. Το2001 αριθμούσε πληθυσμό 960 κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό και με την αλιεία. Αποτελεί επίσης ομώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα στο Δήμο Αριστοτέλη. Η απόστασή της από τη Θεσσαλονίκη είναι 132 χιλιόμετρα
1, 2, 3, διαδοχικές, οργανωμένες παραλίες με ρηχά νερά .
Αμμουλιανή .Η Αμμουλιανή είναι ένα νησάκι στον κόλπο του Αγίου Όρους, απέναντι από την Τρυπητή. Πρόκειται για το μοναδικό κατοικημένο νησί στη Χαλκιδική. Έχει έκταση περίπου 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απέχει 120 χιλιόμετρα από τηΘεσσαλονίκη. Παλιότερα ήταν μετόχι της Μονής Βατοπεδίου ενώ μετά το1925 έγινε τόπος εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων. Σήμερα υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Αριστοτέλη και έχει περίπου πεντακόσιους μόνιμους κατοίκους, που ασχολούνται με την αλιεία και τον τουρισμό.
  Πόρτο Άγιο, αμμώδης, οργανωμένη παραλία

Νέα Ρόδα Χαλκιδικης .


Τα Νέα Ρόδα είναι παραθαλάσσιος οικισμός του νομού Χαλκιδικής. Θεωρείται ο μεγαλύτερος προσφυγικός οικισμός της βόρειας Χαλκιδικής. Το2001 είχε 1.148 κατοίκους και αποτελεί έδρα του ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος που υπάγεται στον Δήμο Αριστοτέλη. Το καλοκαίρι ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται.
Βρίσκεται στο στενότερο σημείο της χερσονήσου του Άθω και βρέχεται από τη θάλασσα από δύο πλευρές. Κύρια ασχολία των κατοίκων του χωριού είναι η γεωργία , η αλιεία και ο τουρισμός. Απέχει 6 χιλιόμετρα από την Ιερισσό. Κύριος ναός είναι ο ναός της Θεοτόκου και του Αγ. Νικολάου, στον οποίο βρίσκεται θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που μεταφέρθηκε από τους πρώτους κάτοικους, πρόσφυγες από τα Σκοπιά της νήσου Αλώνης, της θάλασσας του Μαρμαρά. Το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων δεσπόζει πάνω από το λιμάνι και του Αγίου Μοδέστου στο λειβάδι.
2, υπέροχη παραλία με μοναδική ατμόσφαιρα και κρυστάλλινα νερά

Στρατώνι Χαλκιδικης

 Το Στρατώνι είναι παραθαλάσσιος μεγάλος οικισμός του νομού Χαλκιδικής. Το 2001 αριθμούσε 1.174 κατοίκους, που εργάζονται στα μεταλλωρυχεία αλλά και σε αλιευτικά επαγγέλματα. Αποτελεί επίσης ομώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα στο Δήμο Σταγίρων-Ακάνθου. Η απόστασή του από τηΘεσσαλονίκη είναι 98 χιλιόμετρα και από την έδρα του Δήμου 17. Ο κεντρικός ναός είναι αφιερωμένος στην Αγία Βαρβάρα. Υπάρχουν επίσης δύο παρεκκλήσια, του Αγίου Νικολάου και των Αγίων Θεοδώρων. Στον οικισμό μεταξύ άλλων λειτουργούν ιατρείο, νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, ΚΑΠΗ, λιμενικός σταθμός, αστυνομικός σταθμός και ΙΚΑ, ταχυδρομείο και φαρμακείο. Πολιτιστικά δραστηριοποιούνται ο Σύλλογος Γυναικών και ο Σύλλογος Πολιτισμού. Στα τέλη Αυγούστου διεξάγονται κάθε χρόνο τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις και επίσης στις 4 Δεκεμβρίου κορυφώνονται οι πενθήμερες εκδηλώσεις για την πολιούχο, Αγία Βαρβάρα. Η ομάδα καλαθοσφαίρισης (Σ.Α. Στρατωνίου) αγωνίζεται A2 του πρωταθλήματος ανδρών. Η ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή συναντά δυσκολίες καθώς πολύ κοντά στο χωριό βρίσκονται οι εγκαταστάσεις μεταλλευτικών εταιριών, η δραστηριότητα των οποίων έχει επηρεάσει έντονα την ποιότητα του αέρα και του νερού.
 οργανωμένη και εύκολα προσβάσιμη παραλία, μήκους 800 μέτρων

Κάμπος, Με μήκος που φτάνει το 1 χλμ. είναι η μεγαλύτερη παραλία της περιοχής δίπλα στα Πυργαδίκια και είναι οργανωμένη σε κάποια σημεία της


Κασσάνδρα Χαλκιδικής .


Το πιο δυτικό πόδι της Χαλκιδικής είναι και το πιο αναπτυγμένο τουριστικά, με δεκάδες ξενοδοχειακά συγκροτήματα και κέντρο της νυχτερινής ζωής την Καλλιθέα, η οποία είναι γεμάτη clubs. Έχει όμως και πολλές φυσικές ομορφιές: εκπληκτικές παραλίες, υδροβιότοπους προστατευόμενους από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, ακόμη κι ένα σπήλαιο, αυτό των Πετραλώνων, με μεγάλη αρχαιολογική σημασία. Κατά μήκος της ακτής της Κασσάνδρας εκτείνονται πανέμορφες παραλίες και τουριστικά θέρετρα, όπως η Καλλιθέα, το Πολύχρονο, η Χανιώτη, ενώ στο νότιο άκρο θα βρείτε τα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής.

Η Κασσάνδρα φημίζεται για τις μαγευτικές παραλίες της, πολλές από τις οποίες διαθέτουν πυκνή βλάστηση, χρυσή άμμο και γαλανά νερά. Η πρώτη παραλία είναι της Νέας Ποτείδαιας με τα γαλαζοπράσινα νερά και στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου βρίσκεται η αμμουδιά της Νέας Φώκαιας, η οργανωμένη κατάφυτη παραλία της Αφύτου με την άμμο και τα τιρκουάζ νερά, ο παραθαλάσσιος οικισμός της Καλλιθέας, η παραλία της Κρυοπηγής ( ή Πηγαδάκια ) με τη λευκή άμμο, η αμμουδιά του Πολύχρονου, η αμμώδης παραλία του Χανιώτη και η μαγευτική παραλία του Πευκοχωρίου με τα γαλαζοπράσινα νερά. Στο νοτιότερο άκρο της θα βρείτε τη Χρυσή Άμμο, το Αλωνάκι, τα Ξυνά, το Αυλάκι και τον Άγιο Γεώργιο. Στη νοτιοδυτική πλευρά πάλι ξεχωρίζουν η πλατιά αμμώδης παραλία της Νέας Σκιώνης και η παραλία Μόνα Καλύβα με βότσαλο αλλά και άμμο. Στη δυτική ακτή, τέλος, οι ωραιότερες παραλίες είναι αυτές του Ποσειδίου, της Φούρκας, της Σίβηρης και της Σάνης.



Λίμνη ΜαυρόμπαραΤρία χιλιόμετρα δυτικά του Πολύχρονου, σε υψόμετρο 300 μ., βρίσκεται αυτή η λίμνη, η οποία παρουσιάζει μεγάλο οικολογικό ενδιαφέρον. Αποτελεί μνημείο της φύσης ( από το 1997 ) και μοναδικό υδροβιότοπο με δύο σπάνια είδη νεροχελώνας. Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν πεζοπορικά μονοπάτια, πηγές καθώς και σπάνια άγρια βλάστηση.

Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και ΕργαλείωνΒρίσκεται στα Νέα Μουδανιά, εδώ εκτίθενται αρχαίες άγκυρες, βαμβακερά δίχτυα, καμάκια για αχινούς, αγκίστρια, παραγάδια κ.ά. Υπάρχουν τρισδιάστατες αναπαραστάσεις τεχνικών αλιείας, ομοιώματα σκαφών καθώς και πλούσιο εικονογραφικό υλικό.




Χαλκιδική ο Παράδεισος της Βόρειας Ελλάδας

Πράσινα και τιρκουάζ νερά, ονειρικές παραλίες, ξεχωριστή φύση, beach bar, παραθαλάσσια θέρετρα γιαοικογενειακές διακοπές αλλά και βραδινή διασκέδαση. Εξωτική, βραβευμένη με 33 Γαλάζιες Σημαίες το 2014, η Χαλκιδική σας κάνει δώρο 550 χιλιόμετρα παραλιών που συναγωνίζονται σε ομορφιά και κερδίζουν... όλες!
Ξεκινάμε από τα ΔυτικάΝέα Ηράκλεια, Νέα Καλλικράτεια: Παραλίες μεγάλες, με λευκή άμμο και πολύ δημοφιλείς. Είναι οργανωμένες, κατάλληλες για οικογένειες και τα παραδοσιακά ταβερνάκια της περιοχής σερβίρουν νόστιμους μεζέδες και πιάτα ελληνικής κουζίνας. Συνεχίζοντας συναντάμε τη Νέα Πλαγιά, τα Φλογητά, την παραλία Διονυσίου και τον Άγιο Μάμα. Λιγότερο ή περισσότερο πολυσύχναστες, αλλά όλες οργανωμένες, προσφέρουν δεκάδες επιλογές για όσους αγαπάτε τα θαλάσσια σπορ, αλλά και για εσάς που αναζητάτε απομόνωση και ηρεμία στους ορμίσκους με τα κρυστάλλινα νερά που κρύβονται ανάμεσά τους.
Στη μαγευτική ΚασσάνδραΕντυπωσιακές, τεράστιες αμμουδιές, με τιρκουάζ νερά, οργανωμένες, με beach bar και εγκαταστάσεις για όλα τα θαλάσσια σπορ. Από τη Σάνη, τη Φούρκα, το Ποσσίδι, το Παλιούρι, την Καλλιθέα, μέχρι το Πευκοχώρι, το Πολύχρονο, τον Χανιώτη, την Κρυοπηγή, η Κασσάνδρα μαγεύει. Ατέλειωτες ώρες στη θάλασσα, υποδομές για οικογένειες αλλά και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υπέροχη καταπράσινη φύση που αναδεικνύει τα πρασινογάλαζα νερά. Μικροί και μεγάλοι εξερευνητές μπορούν να... βάλουν πλώρη για τις πιο ήσυχες αμμουδιές, όπως είναι η Μόλα Καλύβα, η Νέα Σκιώνη, ο Γλαρόκαβος.
halkidiki-beach-nature
Στην εξωτική ΣιθωνίαΣτο ημερολόγιο των διακοπών σας δεν θα ξέρετε σε ποιές από όλες να βάλετε τα περισσότερα θαυμαστικά! Οι ορμίσκοι στις Καβουρότρυπες και στο Καρύδι, με τα πράσινα νερά και την ολόλευκη άμμο, θα σας κλέψουν την καρδιά. Ή, μήπως, η περίφημη Καλόγρια, o πευκόφυτος όρμος της ακτής Κωβιού με τα υπέροχα νερά, ο Παράδεισος, η Νικήτη με την οργανωμένη πλαζ της που εκτείνεται σε χιλιόμετρα; Η Σάρτη που προσελκύει σαν μαγνήτης τους σέρφερ, οι παραλίες του Πόρτο Καρράς, οι Σπαθιές, η Ελιά, το Καλαμίτσι, ο Αγιος Ιωάννης; Στην Τορώνη θα κολυμπήσετε κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο και στο Πόρτο Κουφό, τον αρχαίο Τορωναίο λιμένα, θα συγκλονιστείτε από το τοπίο καθώς σαν δυο προστατευτικά μπράτσα τα απόκρημνα βράχια κλείνουν μέσα τους το λιμάνι αφήνοντας ένα άνοιγμα περίπου 300 μέτρων. 
Στη Σιθωνία τα μεγάλα κάμπινγκ με τις υπέροχες παραλίες, στον Αρμενιστή, στην Ακτή Κουτλουμούση, στο Καλαμίτσι, είναι… θεσμός. Όπως και τα beach bar όπου θα ζήσετε μερικές από τις ωραιότερες στιγμές σας με σφηνάκια, κοκτέιλ και χορό πάνω στην άμμο μέχρι το βράδυ. Ιδανική και για οικογενειακές διακοπές, η Σιθωνία προσφέρει χιλιάδες επιλογές για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση και τα παιδιά βρίσκουν εδώ τον παράδεισό τους όλη την ημέρα. Κρυμμένες ανάμεσα στις πολυσύχναστες πλαζ, παραλίες όπως το Αζάπικο, η Άμπελος, το Διαπόρτι με το νησάκι Πούντα, οι Αρετές, η Μικρή Ελιά, θα γίνουν τα πολύτιμα μικρά σας μυστικά, που εσείς θα επιλέξετε με ποιους θα μοιραστείτε...
Με θέα στο Άγιον ΌροςΗ Ουρανούπολη, η «πύλη» προς τις μονές του Άθωνα, με τον εντυπωσιακό πύργο της και την τεράστια, οργανωμένη, ακτή της, καθώς και τα νησάκια Αμμουλιανή και Δρένια με τα γαλαζοπράσινα νερά, κλέβουν την παράσταση στην πλευρά της βορειοδυτικής Χαλκιδικής. Οι παραλίες στον Κάμπο, την Ιερισσό, τον Πύργο, το Δεβελίκι, το Καστρί, τη Βίνα, τον Ξηροπόταμο, την Τρυπητή θα σας αποδείξουν ότι ακόμη και η λιγότερο διάσημη πλευρά της Χαλκιδικής έχει ομορφιές μοναδικές. Οι παραλίες Πισίνα και Συκιά θα σας δώσουν την ευκαιρία να κολυμπήσετε με θέα στα αρχαία Στάγειρα, όπου θεωρείται ότι γεννήθηκε το 384 π.Χ. ο Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης.  

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!

Εντυπωσιακά σχήματα νησιών στις θάλασσες του κόσμου κερδίζουν τις εντυπώσεις, χωρίς, μάλιστα, να υπάρχει καμία επέμβαση του Photoshop. Νησιά που μοιάζουν με τυχαία αντικείμενα όπως ιππόκαμποι, ελικόπτερα, καρδιές, ακόμα και ανδρικό μόριο συναντάμε! Η φύση έχει βάλει για άλλη μία φορά την καλλιτεχνική της πινελιά στον καμβά της θάλασσας, αποτυπώνοντας με το δικό της τρόπο την πρωτοτυπία πάνω στο νερό.
1. Νησί ελικόπτερο, Φιλιππίνες
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
2. Νησί χελώνα, Ταϊβάν
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
3. Νησί καρδιά, Φίτζι
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
4. Νησί κροκόδειλος, Φιλιππίνες
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
5. Νησί ιππόκαμπος, Γκαλαπάγκος, Ισημερινός
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
 6. Χαμογελαστά νησιά, Μαλαισία
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
7. Νησί σελήνη, Χαβάη
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
8. Νησί πέος, Φίτζι
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
9. Νησί μπούμερανγκ, Φιλιππίνες
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
10. Νησί ψάρι, Κροατία
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
11. Νησί δελφίνι, Ιταλία
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
12. Νησί πίτσα, Πορτογαλία
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
13. Νησί μάτι, Μαλδίβες
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
14. Νησί πνεύμονες, Φλόριντα
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!
15. Νησί καρότο, Μαλδίβες
perierga.gr - Ασυνήθιστα σχήματα νησιών!


Απο  perierga.gr

Μια παραλία κρυμμένη μέσα στο βουνό: Ίσως η πιο μυστική και εντυπωσιακή παραλία του κόσμου!



Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στον κόσμο υπάρχει καλά κρυμμένη σε ένα απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη, και πιο συγκεκριμένα στα περίφημα Marieta Islands που βρίσκονται στην ακτή Nayarit στο Μεξικό.
Στο εσωτερικό ενός βουνού, που δημιουργήθηκε από επαναλαμβανόμενες εκρήξεις ηφαιστείων από το 1900 και μετά, οι επισκέπτες βρίσκονται κυριολεκτικά μπροστά σε ένα φυσικό θαύμα που όμοιό του δεν υπάρχει αλλού.
marieta3Μια μικρή παραλία μέσα στο βουνό δημιουργεί ένα από τα πιο ασυνήθιστα φυσικά τοπία που υπάρχουν στον κόσμο, η πρόσβαση στην οποία γίνεται μόνο με σκάφος ή κολυμπώντας 15 περίπου μέτρα μέσα σε μια σπηλιά.
Τα Marieta Islands αποτελούν έναν μικρό ακατοίκητο παράδεισο, που το 1960 χαρακτηρίστηκε ως εθνικό πάρκο, μετά από την παγκόσμια κατακραυγή που ξέσπασε εξαιτίας των στρατιωτικών δοκιμών που πραγματοποιούσε εκεί το Μεξικό.

marieta4
Με πρωτεργάτη τον Ζαν Ζακ Κουστό, που κατά καιρούς έκανε διάφορα ερευνητικά ταξίδια στο αρχιπέλαγος των νησιών, το πρόβλημα στα Marieta Islands έγινε διεθνώς γνωστό, αναγκάζοντας τους Μεξικανούς να υποχωρήσουν, σταματώντας κάθε στρατιωτική δραστηριότητα.marieta5
Πέρα από το κολύμπι, το ψαροντούφεκο και το καγιάκ, κάθε άλλη δραστηριότητα είναι απαγορευμένη στην περιοχή, που συγκεντρώνει μόνο λίγους τυχερούς επισκέπτες κάθε χρόνο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο στον παράδεισο!


Απο destora.com