Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Σερρες – ποταμός Αγγιτης

Σερρες – ποταμός Αγγιτης


Ο  Ποταμός Αγγίτης έχει περίπου 75 χίλ.. μήκος που ένα μέρος του διασχίζει το Ν.Δραμας και το υπόλοιπο περνά μέσα από την επαρχία Φυλλίδας του Ν. Σερρών  και καταλήγει στο ποταμό Στρυμόνα.
Ποταμός Αγγιτης - Σερρες
Ποταμός Αγγιτης – Σερρες

 Οι πηγές του ποταμού  Αγγιτη

Οι πηγές του είναι  στο ομώνυμο καλαίσθητο  σπήλαιο του Αγγιτη όπου βγαίνουν τα νερά βρίσκονται κοντά στο χωριό Αγγιτης Δράμας και κατόπιν από διάφορες μεριές στο ύψος του χωριού Συμβολή ο ποταμός Αγγιτης ξεκινά μια δαιδαλώδη διαδρομή  όπου σχηματίζει το ομώνυμο φαράγγι στην Αλιστρατη Σερρών και περνά έξω από το ξακουστό Σπήλαιο της Αλιστρατης.
Ποταμός Αγγιτης,Σερρες
Ποταμός Αγγιτης,Σερρες
Διανύει 9 χιλιόμετρα περάσματα και φτάνει στη γέφυρα του Σιδ. Σταθμού Αγγίστας. Μετά την Λευκοθέα το ποτάμι συνεχίζει τη διαδρομή του μέσα από την πεδιάδα και ενώνετε με το μεγάλο ποταμό Στρυμωνα.
Βυζαντινή γεφυρα στο ποταμο Αγγιτη
Βυζαντινή γεφυρα στο ποταμο Αγγιτη

 Ψυχαγωγία στον Ποταμό Αγγίτη

Ο ποταμός Αγγίτης προσφέρει σχεδόν τα πάντα για όλους τους ενδιαφερόμενους. Είναι ένας ήσυχος τόπος για τους φίλους της φύσης που θα θέλανε να απολαύσουν την μοναδική θεα και να περπατήσουν στα παραποτάμια μονοπάτια. Ακόμη για τους ποιο δραστήριους υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν rafting, κανό καιkayak στα νερά του ποταμού Αγγίτη.
Ποταμός Αγγιτης Σερρες
Ποταμός Αγγιτης Σερρες

 Πως θα φτάσουμε στον ποταμό Αγγίτη

Οι επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη μπορούν να φτάσουν στην Λευκοθέα του Νομού Σερρών και ειδικότερα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αγγίστας, όπου καταλήγει το φαράγγι του Αγγίτη σε μια διαδρομή η οποία θα διαρκέσει οδικός περίπου 1 και μισή ώρα.  Επίσης ο επισκέπτης μπορεί να συνεχίσει οδικός την διαδρομή μέχρι το Σπήλαιο της Αλιστράτης επί της Εθνικής οδού Σερρών – Δράμας. Η διαδρομή με κανό, rafting ή kayak που τα τελευταία χρόνια την απολαμβάνουν πολλοί φίλοι της φύσης και λάτρεις των extreme sport είναι μοναδική και η φήμη της έχει ξεπεράσει τα Εθνικά όρια. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την μοναδική ομορφιά του Αγγίτη ποταμού τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα.
Επίσης ο ποταμός Αγγίτης υποδέχεται καθημερινώς επισκέπτες από τους όμορους νομούς. Ανάμεσα στους οποίος περιλαμβάνονται οργανωμένα group επισκεπτών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου