Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Βερολίνο πρωτεύουσα της Γερμανίας .

Βερολίνο πρωτεύουσα της Γερμανίας .


Πάνω από μία 20ετία μετά την πτώση του Τείχους, η πόλη βρίσκεται στην κορυφή των τουριστικών προτιμήσεων. Ολοι θέλουν να πανε στο Βερολίνο: φοιτητές, καλλιτέχνες, μετανάστες, τουρίστες.

βερολινο 6

βερολινο 5
Traditional Christmas Markets Open in Germany
Weihnachtsmarkt auf dem Gendarmenmarkt in Berlin
Το Βερολίνο όμως διατηρεί πάντα τον εναλλακτικό του χαρακτήρα. Καθοριστικό στοιχείο είναι φυσικά η πολυπολιτισμικότητα. Το 2011, το 25% του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 850.000 πολίτες, ήταν μετανάστες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς. Σύμφωνα με υπολογισμούς, στην πόλη ζουν και περίπου 200.000 παράνομοι μετανάστες. Υπάρχουν 25 κοινότητες ξένων εθνοτήτων με πάνω από 10.000 μέλη. Οι Τούρκοι και οι Γερμανοί τουρκικής καταγωγής φτάνουν τις 300.000. Σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες αλλά και σε καταστήματα οι ταμπέλες είναι δίγλωσσες (γερμανικά και τουρκικά). Η συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών δεν είναι πάντα βελούδινη, ειδικά σε περιοχές με υψηλό ποσοστό μεταναστών, αλλά σε γενικές γραμμές η ζωή κυλά αρμονικά .
βερολινο 11

βερολινο 10
βερολινο 9
Το Βερολίνο αποτελεί ενα πολυ καλο τουριστικο προορισμό . Λίγο-πολύ τα αξιοθέατα και τα μουσεία είναι γνωστά και περιλαμβάνονται σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Συνήθως οι μέρες περνούν με βόλτα στην Πύλη του Βραδεμβούργου και στην Potsdamer Platz, επίσκεψη στο Μουσείο της Περγάμου και περιήγηση στο Mitte.
Αυτή η πόλη όμως έχει τόσες όμορφες και διαφορετικές μεταξύ τους γειτονιές, που πάντα ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο. Και αφού τα αεροπορικά εισιτήρια είναι σχετικώς φθηνά και οι τιμές για διαμονή και φαγητό προσιτές, αξίζει να της αφιερώσει κανείς περισσότερες ημέρες.
βερολονο 4 
βερολινο7
βερολιβο 14

βερολινο12

βερολινο 13
βερολινο 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου