Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΩΝΙΑ Εντυπωσίασε η «μυθική» Πελοπόννησος σε διεθνή τουριστική έκθεση

ΠΟΛΩΝΙΑ Εντυπωσίασε η «μυθική» Πελοπόννησος σε διεθνή τουριστική έκθεση

Εντυπωσίασε η «μυθική» Πελοπόννησος στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Πολωνίας TT Warsaw, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου στην Βαρσοβία της Πολωνίας.

Στο περιθώριο της έκθεσης οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, που εκπροσώπησαν τη Περιφέρεια Πελοποννήσου, είχαν επαφές με τις προξενικές αρχές της Ελλάδας στην Πολωνία, με στόχο τη χάραξη στρατηγικής, για την ενίσχυση προώθησης των προϊόντων της Πελοποννήσου, δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό εξάγεται στη συγκεκριμένη αγορά.
Επιπλέον, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Πολωνία διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης της Πελοποννήσου σε γνωστό κεντρικό εστιατόριο της Βαρσοβίας με συμμετέχοντες περισσότερους από 50 Πολωνούς τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.
Στην εκδήλωση η κ. Νικολάκου αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια για προσέλκυση τουριστών από την Πολωνική αγορά, ενώ ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στον τομέα της επιχειρηματικότητας μεταξύ Ελλήνων και Πολωνών, στον κρίσιμο τομέα των εξαγωγών. Ιδιαίτερη νότα προσέφερε η συμμετοχή του διάσημου στην Πολωνία τηλεοπτικού σεφ Teo Vafidis, ο οποίος παρέθεσε μια live επίδειξη Πελοποννησιακού γεύματος, με προϊόντα από την Πελοπόννησο, αφού πρώτα έκανε εκτενή αναφορά στα Πελοποννησιακά προϊόντα και την Πελοποννησιακή γαστρονομία.
Να σημειώσουμε ότι οι εκπρόσωποι της Πρεσβείας πρότειναν τον προγραμματισμό επιχειρηματικού ταξιδιού, για την προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων.

Η Πολωνική τουριστική αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Πελοπόννησο, δεδομένου ότι στο πρώτο 8μηνο του 2014, από τους 71.922 ξένους τουρίστες που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, οι Πολωνοί επισκέπτες ήταν 5.778 κι αποτέλεσαν την τέταρτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού μέσα μόνο σε μια χρονιά, κάτι το οποίο αποδεικνύει και την τεράστια δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου