Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΘΑΣΟΣ το καταπράσινο νησί

ΘΑΣΟΣ  το καταπράσινο νησί

Με τις πανέμορφες ακρογιαλιές , τα γραφικά χωριά με τα στενά σοκάκια και τις κεραμοσκεπες , η Θάσος έχει ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και δικαία χαρακτηρίζεται το καταπράσινο νησί  Ο επισκέπτης μπορεί εύκολα να περιηγηθεί στις αρχαιότητες του νησιού που βρίσκονται στη πρωτεύουσα το Λιμένα , στην αρχαία Αλικη , στην περιοχή του Θεολόγου , στον πύργο της Θημωνιάς και στο ακρωτήρι στη σκάλα Μαρίες και στη περιοχή Παλαιοκαστρο  Μακριών.

Ο επισκέπτης θα συναντήσει στο νησί μοναστήρια που ξεκίνησαν σαν μετόχια των μοναστηριών του Αγίου Ορούς από τους Βυζαντινούς ακόμη χρόνους.
Οι ορεινοί  οικισμοί με τα στενά σοκάκια εκτός από την παράδοση προσφέρουν στους επισκέπτες και εξαιρετική φιλοξενία.
Η Θάσος είναι ένα νησί που χαρακτηρίζεται από τις κατάφυτες πλαγιές των βουνών της που φτάνουν μέχρι τη Θάλασσα .Το Υψαριο όρος (1204 μ.)χωρίζει το νησί σε δυο μέρη το Βόρειο και το Ανατολικό μέρος που είναι ψηλά βουνά καλούμενα από όμορφα πεύκα και βελανιδιές. .Το νότιο και δυτικό μέρος είναι καλυμμένο με ελαιόδεντρα τα οποία καταλήγουν σε καταπληκτικές παραλίες  με άσπρη άμμο.

Η ομορφιά της Θάσου δεν εξαντλείται στις παραλίες και στην μεγάλες ακτογραμμή αλλά περικλείει ένα τεράστιο φυσικό περιβάλλον στην ενδοχώρα που μπορεί να σαγηνεύσει κάθε επισκέπτη .Ακόμη υπάρχουν  μεγάλες εκτάσεις καλλιεργημένες με λιόδεντρα ,λευκό μάρμαρο .εκλεκτός οίνος , το περίφημο μελί Θάσου , ελαιόλαδο κ/λπ.

Η Θάσος το συνολικό μήκος των ακτών της είναι 115 χιλ.
Απέχει 18 ναυτικά μίλλια από την Καβάλα και μόλις 6 ναυτικά μιλλια από την Κεραμωτή και το Αεροδρόμιο της Καβάλας και με βάση την απογράφη του πληθυσμού το 2001 ανέρχεται σε 13.765 κατοίκους .

Θάσος, Το Σμαραγδένιο Νησί - Thassos, The Emerald Island



Θάσος - Το καταπράσινο νησί της Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου