Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Πως θα επιλέξετε έναν τουριστικό προορισμό

Πως θα επιλέξετε έναν τουριστικό προορισμό

Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποφασίσουμε μόνοι μας και ακολουθούμε τους άλλους. Αλλά όμως πρέπει να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες στην ζωή και να μην αφήνουμε τα πάντα στην τύχη τους. Συνήθως επιλέγουμε τουριστικούς προορισμούς αποκλειστικά και μόνο με κριτήρια τα λόγια που έχουμε ακούσει στο παρελθόν για κάθε συγκεκριμένο τουριστικό προορισμό. Ωστόσο, το ζήτημα είναι να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε έναν τουριστικό προορισμό από μόνοι μας. Τα βασικά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουμε είναι τα παρακάτω:
Το σπίτι των τεχνών στη Βαλένθια της Ισπανίας
Το σπίτι των τεχνών στη Βαλένθια της Ισπανίας
 Πρώτο Ερώτημα – Αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις; Θα επιθυμούσες να την πέσεις στην παραλία; Θέλεις να σκορπίσεις γοητεία στα bar; Επιθυμείς να ασχοληθεί με κάποιο extreme sports; Θέλεις να επισκεφθείς έναν προορισμό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ιστορικό, αρχαιολογικό ή πολιτιστικό ενδιαφέρον;
Χαβαη
Χαβαη
 Δεύτερο Ερώτημα – Για να μπορέσεις να επισκεφθείς αυτόν τον τουριστικό προορισμό θα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει visa; Είναι εύκολο να αποκτήσεις visa για αυτή την χώρα, πόσο καιρό θα χρειαστεί για να αποκτήσεις visa, μήπως πρέπει να επισκεφθείς την Πρεσβεία της χώρας όπου βρίσκεται ο τουριστικός προορισμός.
Τας Μαχαλ ,Ινδια
Τας Μαχαλ ,Ινδια
Τρίτο Ερώτημα  – Εμβολιασμοί! Θα πρέπει να αναζητήσεις πληροφορίες για θέματα υγειάς στην χώρα που επιθυμείς να επισκεφθείς. Μήπως χρειάζεται να εμβολιαστείς; Μήπως πρέπει να έχεις μαζί σου φάρμακα; Μήπως χρειάζεται να έχεις μαζί σου ειδικές ταμπλέτες για το νερό που θα χρειαστείς στην χώρα όπου θα πας. Μήπως, χρειάζεται να ετοιμάσεις έναν κατάλογο με πληροφορίες για τα νοσοκομεία που πιθανότατα θα χρειαστείς στην χώρα που θα πάς.
Κουάλα Λομπουρ Μαλαισία
Κουάλα Λομπουρ Μαλαισία
 Τέταρτο Ερώτημα – Ασφάλεια! Γνωρίζεις αν έχουν εκδοθεί σχετικές ταξιδιωτικές οδηγίες για ζητήματα ασφάλειας στην χώρα που επιθυμείς να ταξιδεύσεις. Επισκέψου σχετικούς ιστότοπους στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. αλλά και άλλων αναπτυγμένων χωρών.
 Πέμπτο Ερώτημα – Προϋπολογισμός! Τα χρήματα είναι πολύ βασική παράμετρος. Θα πρέπει να έχεις εκτιμήσει το κόστος των αεροπλάνων, το κόστος του φαγητού, το κόστος διαμονής, το κόστος μετακινήσεων εντός του τουριστικού προορισμού, το κόστος διασκέδασης και να έχεις προβλέψει και πρόσθετους οικονομικούς πόρους για απρόβλεπτα.
Αθήνα
Αθήνα
 Έκτο Ερώτημα – Η Γλώσσα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια Διεθνή Γλώσσα για να μπορείτε να επικοινωνήσετε. Μήπως ξέρετε την γλώσσα του τουριστικού προορισμού. Μήπως είναι καλό να παρακολουθήσετε μερικά μαθήματα της ξένης γλώσσας που σας ενδιαφέρει.
Παρίσι η πόλη του φωτος
Παρίσι η πόλη του φωτος
Έβδομο Ερώτημα – Η εποχικότητα και η διαφορά της ώρας! Έχετε σκεφτεί τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην χώρα του τουριστικού προορισμού όταν θα φτάσετε εκεί? Ξέρετε ποια εποχή είναι η καλύτερη για να ταξιδεύσει κάποιος σε αυτή την χώρα? Μήπως θα χρειαστείτε καινούργια ρούχα? Μήπως είναι καλό να σκεφτείτε την απόκτηση πρόσθετου εξοπλισμού για αυτό το ταξίδι σας? Επίσης – έχετε υπολογίσει την χρονική διάρκεια του ταξιδίου σας μέχρι τον αγαπημένο προορισμό σας. Μήπως μετά το ταξίδι πάθετε jet lag και καθηλωθείτε μερικά εικοσιτετράωρα  από την κούραση. Έχετε υπολογίσει την διαφορά της ώρας ανάμεσα στην χώρα προορισμού και την χώρα κατοικίας σας.
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσετε πριν αρχίσετε να προγραμματίζετε κάποιο από τα ταξίδια σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου