Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Καβάλα ακτές και παραλίες



Καβάλα ακτές και παραλίες



Η μοναδικότητα των ακτών της Καβάλας είναι αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν ,αμμώδεις πεντακάθαρες οργανωμένες παραλίες με καταγάλανα νερά .Ξεκινούν μέσα από την πόλη και εκτείνονται σε μια ακτίνα πάνω από 80 χιλιομ. γύρω της.

Όλες είναι πεντακάθαρες και είναι μια πρόκληση διαρκείας για ατελείωτες βουτιές και αυθεντική δροσιά.
πεντακαθαρες ακτες σε προκαλουν για βουτιες
πεντακαθαρες ακτες σε προκαλουν για βουτιες

Σε απόσταση αναπνοής

Η Καλαμιτσα 2 χιλ. από το κέντρο οργανωμένη και φιλόξενη  με πολλές ταβέρνες στη περιοχή.
οργανωμενες παραλιες σας περιμενουν
οργανωμενες παραλιες σας περιμενουν
Ο Μπατης στο επόμενο χιλιόμετρο παραλία με παρκιγκ οργανωμένη με ντουζ καμπίνες εστιατόριο μπαρ κ.λ.π.
Η Τοσκα στο 4χιλ από τις πιο γνωστές παραλίες με καθαρή θάλασσα και εστιατόριο.
το καλοκαιρι εχει τα καλυτερα του
το καλοκαιρι εχει τα καλυτερα του
Το Παλιο στο 6χιλ. ένα γραφικό θέρετρο που συνδυάζει την ομορφιά του βουνού και της θάλασσας είναι ένα μέρος ιδιαίτερα δημοφιλές.
Το Παλιο ειναι δημοφιλεις εξωτικος προορισμος
Το Παλιο ειναι δημοφιλεις εξωτικος προορισμος
Περιαλι στην ανατολική είσοδο της πόλης 2χιλ.απο το κέντρο .ακτή του δήμου Καβάλας με ελεύθερη είσοδο μερικώς οργανωμένη με αρκετές ταβέρνες που είναι έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν.
Ραψανη ακτή του δήμου Καβάλας παιδί της πόλης οργανωμένη με ελεύθερη είσοδο στην ακτή λειτουργούν ταβέρνες και ανοικτήρια.

Με κατεύθυνση δυτικά.

Ν Περαμος απο τα πιο γνωστα θερετρα
Ν Περαμος απο τα πιο γνωστα θερετρα
Πάντα παραλιακά και με συνεχόμενες ακρογιαλιές σε λίγο πιο μακρινές αποστάσεις οι επιλογές πολλαπλασιαζονται .
Η Νέα Ηρακλειτσα στο 13χιλ. είναι πραγματικά όμορφη και γραφική με πράσινο μεγάλη ακτή και απολαυστική θάλασσα, καμπιγκ, ανοικτήρια αλλά και πολλές ταβέρνες.
Ν Ηρακλειτσα μαγευτικο μερος
Ν Ηρακλειτσα μαγευτικο μερος
Η Νέα Περαμος στο 16χιλ. είναι από τα μεγάλα τουριστικά θέρετρα όμορφο και διάσημο αφού διαθέτει εκπληκτικές παραλίες μοναδικές ταβέρνες και πολλά καταστήματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν τον επισκέπτη .
αμμολοφοι εξωτικες παραλιες δυτικα της Ν.Περαμου
αμμολοφοι εξωτικες παραλιες δυτικα της Ν.Περαμου
ΔΥΤΙΚΑ της Περαμου βρίσκονται οι εξωτικές παραλίες των ΑΜΜΟΛΟΦΩΝ. Η ψιλή άμμος σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά τη ρηχή θάλασσα δημιουργούν ένα τοπίο μαγευτικό εξωτικό που δύσκολα μπορείς να συναντήσεις.

Μετά την παραλιακή οδό έχουμε.

Κατασκηνώσεις , Ακτή Ελαιοχωριου , Ακτή Μυρτοφυτου , Ακτή Φωλιας ,Αλμύρα ,Σαρακινα , Καρυανη , Ακτή Οφρυνιου ελκυστικές παραλίες με πεντακάθαρα νερά και λεπτή άμμο .
Κεραμωτη -Καβαλας
Κεραμωτη -Καβαλας
Υπάρχει ακόμη η φημισμένη Κεραμωτή που βρίσκεται 40χιλ ανατολικά από το κέντρο της Καβάλας .Ένα εξωτικό τοπίο στις εκβολές του ποταμού Νέστου , μια μικρή χερσόνησος που εισχωρεί στη θάλασσα ένα νησί του Ειρηνικού στη Μεσόγειο.
Κεραμωτη ο Ειρηνικος στη Μεσογειο
Κεραμωτη ο Ειρηνικος στη Μεσογειο
Η Καβάλα είναι τόπος για διακοπές είναι προορισμός  είναι εύκολα προσβασιμος για τον ταξιδιώτη ,  η Εγνατία μας φέρνει πολύ κοντά , το Αεροδρόμιο επίσης η Καβάλα έχει πανέμορφες ακτές αμμουδερές παραλίες και καταγάλανα νερά.


Welcome in Hotel Akti Palio Kavala



Ammolofoi Beach Kavala- Οι Αμμόλοφοι στην Καβάλα

Πράσινο Ακρωτήρι: Παράδεισος για επενδυτές και τουρίστες

Πράσινο Ακρωτήρι: Παράδεισος για επενδυτές και τουρίστες


H εκπομπή “Target” εστιάζει στο Πράσινο Ακρωτήρι, περίπου 500 χιλιόμετρα από την ακτή της Δυτικής Αφρικής.

Πρόκειται για ένα ηφαιστειακό αρχιπέλαγος. Αποτελεί ένα καλό παράδειγμα μικρής χώρας, που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των καιρών προσπαθώντας να μεγιστοποιήσει το οικονομικό δυναμικό της.
Ο τουρισμός είναι η βασική ενασχόληση των κατοίκων κατά μήκος της αλυσίδας των δέκα νησιών που απαρτίζουν τη χώρα. Αποτελεί ήδη ένα πολύ μεγάλο μέρος του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.Αυτή η πρώην πορτογαλική αποικία είναι ένας πολύ καλός τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο.Στην χώρα υπάρχουν τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς διατίθενται πολλές αναξιοποίητες εκτάσεις σε προνομιακές τουριστικές περιοχές.Διαθέτοντας θάλασσα, ήλιο και παραλίες, οι αρχές γνωρίζουν καλά, ότι η περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη θα εξαρτηθεί από τις ισχυρές επενδύσεις.
«Το Πράσινο Ακρωτήρι είναι ήδη ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός. Εκτός από τον τουρισμό προσφέρουμε ευκαιρίες και σε άλλους τομείς. Θέλουμε να μετατρέψουμε τη χώρα σε μία πλατφόρμα ανταγωνιστικών υπηρεσιών στα νότια του Ατλαντικού», επισημαίνει ο Χοσέ Αρμάντο Ντουάρτε, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων στο Πράσινο Ακρωτήρι.Ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της χώρας άνοιξε πρόσφατα στο νησί Σαλ με κόστος 10 εκατομμύρια ευρώ.Ξένοι αναπτυξιακοί φορείς αναφέρουν, ότι η δημιουργία του θα ήταν αδύνατη, αν η κυβέρνηση δεν είχε εφαρμόσει πολιτικές προώθησης επενδύσεων.Μία από αυτές τις πολιτικές είναι η υπηρεσία που ονομάζεται “one-stop-shop”. Σύμφωνα με αυτή οι επενδυτές μπορούν να παρακάμψουν τη γραφειοκρατία και το υψηλό κόστος που συνεπάγεται αυτή συνομιλώντας με μία και μόνο δημόσια υπηρεσία.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η πολιτική της προσφοράς του κράτους για απορρόφηση μέρους του επενδυτικού ρίσκου στη δημιουργία βασικών υποδομών στις ζώνες τουριστικής ανάπτυξης, κυρίως στα νησιά “Boa Vista” και “Maio”.Ευρύτερες διευκολύνσεις αφορούν σε τεχνολογική πληροφόρηση, σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην αλιεία.Πολλές τουριστικές μονάδες παρέχουν ανταγωνιστικές all-inclusive προσφορές και ένα ευρύ φάσμα εκδρομών.Ο ιδιοκτήτης ενός νέου ξενοδοχείου υπό κατασκευή λέει ότι αυτό που κάνει τα νησιά ελκυστικά για επενδύσεις δεν είναι μόνο το κλίμα και οι φιλικοί άνθρωποι, αλλά και ότι πρόκειται για μία ειρηνική χώρα.
«Για επενδυτές όπως εγώ, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας η πολιτική σταθερότητα. Δεν μπορούμε να επενδύουμε τόσα χρήματα σε μία χώρα, αν δεν είμαστε σίγουροι ότι όλα θα είναι ομαλά για αρκετά χρόνια. Το Πράσινο Ακρωτήρι είναι μία τέτοια περίπτωση. Πρόκειται για μία μικρή χώρα, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και ποτέ δεν είχαν προβλήματα», εξηγεί ο Ζακ Μονιέ, ιδιοκτήτης του νέου ξενοδοχείου Χίλτον στο Πράσινο Ακρωτήρι.Η κυβέρνηση ελπίζει να διπλασιάσει τον αριθμό των τουριστών. Στόχος της είναι 1 εκατομμύριο επισκέπτες στα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια.

Το Πράσινο Ακρωτήρι διευρύνει τις βασικές του εγκαταστάσεις με τέσσερα διεθνή αεροδρόμια. Μοναδικό όριο φαντάζει μόνο ο ουρανός.


Θεσσαλονίκη , Ανατολικά ,Στρυμονικος κόλπος

Θεσσαλονίκη , Ανατολικά ,Στρυμονικος κόλπος

Ασπροβαλτα  είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη στο Βορειοανατολικό άκρο του Θεσσαλονίκης .Είναι από τα πιο αξιόλογα τουριστικά θέρετρα της Μακεδονίας και κατά την απογραφή του 2011 είχε 2838 κατοίκους
Ασπροβαλτα πολυ μεγαλο θερετρο
Ασπροβαλτα πολυ μεγαλο θερετρο
.Βρίσκεται ανατολικά  της Θεσσαλονίκης και στη δυτική πλευρά του Στρυμονικου κόλπου ο οικισμός χτίστηκε στις αρχές το16ου αιώνα στις νότιες παρυφές του όρους των Κερδυλλιων.
οργανωμενη παραλια
οργανωμενη παραλια
.Τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες παραθεριστές από τους γειτονικούς νομούς Σερρών, Δράμας ,Θεσσαλονίκης και άλλων καθώς και πολλούς ξένους Σέρβους, Τσεχους ,Βούλγαρους, Ρώσους ,Ρουμάνους κ.α. Έχει πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία ,μπαρ ,ταβέρνες και πολλή καλή αγορά.
κατακλυζεται το καλοκαιρι απο χιλαδες επισκεπτες
κατακλυζεται το καλοκαιρι απο χιλαδες επισκεπτες
Σταυρός περιβρέχεται από το Στρυμονικο κόλπο συνορεύει βόρεια με τα Βραχνά και δυτικά με την Σεντίνα.Είναι κωμόπολη στα ανατολικά του Θεσσαλονίκης απέχει 60 χιλ. Από την πόλη της Θεσσαλονίκης  έχει πληθυσμό 3285 κατοίκους.
Ο Σταυρος απο τα πιο οργανωμενα θερετρα της περιοχης
Ο Σταυρος απο τα πιο οργανωμενα θερετρα της περιοχης

.Τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε μια έκρηξη των τουριστικών υπηρεσιών στη περιοχή με ενοικιαζόμενα δωμάτια , ξενοδοχεία οργανωμένες παραλίες κέντρα διασκέδασης και ταβέρνες .Έχουμε προσέλευση οργανωμένων ομάδων τουριστών από Τσεχία, Ουγγαρία , Σερβία , Γερμανία .
Ν. Βρασνα εδω θα τα βρειτε ολα
Ν. Βρασνα εδω θα τα βρειτε ολα
Ν. Βραχνά βρίσκονται δίπλα από την Ασπροβαλτα  είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη με  πληθυσμό 2427 κατοίκους .Είναι στα ανατολικά του Θεσσαλονίκης γύρω στα 65 χιλ. από το κέντρο της έχει δεκάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια για τους τουρίστες και πολλά καταστήματα που μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες

Βερολίνο πρωτεύουσα της Γερμανίας .

Βερολίνο πρωτεύουσα της Γερμανίας .


Πάνω από μία 20ετία μετά την πτώση του Τείχους, η πόλη βρίσκεται στην κορυφή των τουριστικών προτιμήσεων. Ολοι θέλουν να πανε στο Βερολίνο: φοιτητές, καλλιτέχνες, μετανάστες, τουρίστες.

βερολινο 6

βερολινο 5
Traditional Christmas Markets Open in Germany
Weihnachtsmarkt auf dem Gendarmenmarkt in Berlin
Το Βερολίνο όμως διατηρεί πάντα τον εναλλακτικό του χαρακτήρα. Καθοριστικό στοιχείο είναι φυσικά η πολυπολιτισμικότητα. Το 2011, το 25% του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 850.000 πολίτες, ήταν μετανάστες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς. Σύμφωνα με υπολογισμούς, στην πόλη ζουν και περίπου 200.000 παράνομοι μετανάστες. Υπάρχουν 25 κοινότητες ξένων εθνοτήτων με πάνω από 10.000 μέλη. Οι Τούρκοι και οι Γερμανοί τουρκικής καταγωγής φτάνουν τις 300.000. Σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες αλλά και σε καταστήματα οι ταμπέλες είναι δίγλωσσες (γερμανικά και τουρκικά). Η συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών δεν είναι πάντα βελούδινη, ειδικά σε περιοχές με υψηλό ποσοστό μεταναστών, αλλά σε γενικές γραμμές η ζωή κυλά αρμονικά .
βερολινο 11

βερολινο 10
βερολινο 9
Το Βερολίνο αποτελεί ενα πολυ καλο τουριστικο προορισμό . Λίγο-πολύ τα αξιοθέατα και τα μουσεία είναι γνωστά και περιλαμβάνονται σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Συνήθως οι μέρες περνούν με βόλτα στην Πύλη του Βραδεμβούργου και στην Potsdamer Platz, επίσκεψη στο Μουσείο της Περγάμου και περιήγηση στο Mitte.
Αυτή η πόλη όμως έχει τόσες όμορφες και διαφορετικές μεταξύ τους γειτονιές, που πάντα ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο. Και αφού τα αεροπορικά εισιτήρια είναι σχετικώς φθηνά και οι τιμές για διαμονή και φαγητό προσιτές, αξίζει να της αφιερώσει κανείς περισσότερες ημέρες.
βερολονο 4 
βερολινο7
βερολιβο 14

βερολινο12

βερολινο 13
βερολινο 12

Σέρρες – Όρος Βερτισκος .

Σέρρες – Όρος Βερτισκος .

Ο Βερτίσκος ανήκει  στον Νομό Θεσσαλονίκης και καλύπτει το βόρειο κομμάτι  και συνορεύει με το Ν. Σερρών . Η ψηλότερη του κορυφή, η Χαρβάτα, έχει ύψος 1.105 μ. και καλύπτεται από οξιές. Σε αυτό το πολύ «ανθρώπινο» βουνό θα βρείτε πολύ πράσινο, πολλά ρυάκια και πανέμορφες περιοχές, που σε κάποιες από αυτές το δασαρχείο έχει δημιουργήσει χώρους αναψυχής. Οι οικισμοί του Βερτίσκου μπορούν σχεδόν να θεωρηθούν προάστια της Θεσσαλονίκης μιας κι απέχουν μόνον 30-40 χλμ.
βερτισκος 1
βερτισκος 2
βερτισκος 4

Το Όρος Βερτίσκος.

Παρουσιάζει τραχύ ανάγλυφο με έντονες εναλλαγές ομαλών και απότομων πτυχώσεων, το οποίο διασχίζεται από μεγάλο αριθμό ρεμάτων και χαραδρών. Η βλάστηση παρουσιάζει υψομετρική διαβάθμιση. Σε χαμηλά υψόμετρα (400-700 μέτρα) κυριαρχούν αείφυλλοι σκληρόφυλλοι θάμνοι (πουρνάρια, φιλλύκια, κέδρα). Πιο ψηλά συναντώνται φυλλοβόλα είδη με πιο κοινά το γαύρο, το φράξο, την όστρυα και δάση βελανιδιάς, ενώ τα υψηλότερα τμήματα του βουνού καλύπτονται από δάση οξιάς. Κατά μήκος των περισσότερων ρεμάτων και σε περιοχές με αυξημένη υγρασία αναπτύσσεται υγρόφιλη δενδρώδης βλάστηση από πλατάνια, καβάκια και ιτιές. 
βερτισκος 5
Η περιοχή διακρίνεται για το φυσικό της κάλλος, καθώς από τη μια μεριά βρίσκεται ο Χορτιάτης και το Δερβένι, ενώ στο βάθος φαίνεται ο Θερμαϊκός, και από την άλλη μεριά τα ψηλά βουνά των Σερρών και της Κερκίνης.
βερτισκος 7
Στις πλάγιες του Βερτισκου σχηματιζονται πολλά υδάτινα ρεύματα που καταλήγουν στις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη
καθώς και στον ποταμό Στρυμόνα στα βορειοανατολικα του βουνού ..Στα νοτιοανατολικα ο Βερτισκος συνδέεται με το Κερδυλιο όρος και τα υψώματα της Βολβης .
βερτισκος 6
Παραδοσιακό χωριό Βερτισκος .
Ο Βερτίσκος είναι ορεινό χωριό, βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του Νομού Θεσσαλονίκης και απέχει 45 χιλιόμετρα από την πόλη. Είναι κτισμένο στη πλαγιά του Όρους Βερτίσκος (1103 m, η κορυφή το Όρους Βερτίσκου ονομάζεται Χαρβάτας) σε υψόμετρο 740 m. Ανήκει στην Επαρχία Λαγκαδά 
βερτι 8
Όταν άρχισε να κτίζεται το χωριό, όλα τα σπίτια κτίστηκαν έτσι ώστε το βουνό να τα προστατεύει από το βοριά. Το χωριό όμως μεγάλωσε πέρασε και από την άλλη πλευρά του βουνού. Στη μέση του χωριού υπάρχει ρέμα που αποτελεί το φυσικό διαχωριστικό όριο ανάμεσα στο παλιό και το νέο οικισμό. Το μοναδικό αυτό τοπίο με την υπέροχη θέα που μπορεί κανείς να θαυμάσει από το χωριό, καθώς και το έντονο παραδοσιακό στοιχείο που παρατηρείται στην αρχιτεκτονική του αναδεικνύουν την περιοχή σ’ έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του έτους. 
βερτι9
Όποτε κι αν επισκεφθείτε το Βερτίσκο, η ομορφιά του θα σας μαγέψει. Ο χειμώνας ντύνει στα λευκά το χωριό και αναδεικνύει όλη του την μεγαλοπρέπεια. Μα σαν φτάσει η άνοιξη, το σκηνικό αλλάζει. Η φύση ξυπνά, πετάει τα λευκά της πέπλα και στολίζεται με χίλια χρώματα και μεθυστικά αρώματα. Αμέτρητα αγριολούλουδα φυτρώνουν στις πλαγιές του βουνού και στα δρομάκια του χωριού. Το καλοκαίρι επιφυλάσσει δροσερά βραδάκια για τους επισκέπτες που δεν αντέχουν την πολλή ζέστη. Το φθινόπωρο έρχεται και μια πανδαισία χρωμάτων κατακλύζει το βουνό και το χωριό. 
 βερτισ 8
Ατέλειωτοι συνδυασμοί του καφέ, του κόκκινου και του χρυσού περιβάλλουν τον παραδοσιακό οικισμό χαρίζοντάς του μια λάμψη μαγική. Ο χειμώνας ντύνει στα λευκά το χωριό και αναδεικνύει όλη του την μεγαλοπρέπεια. Γύρω από το χωριό υπάρχει δάσος με τις αιωνόβιες βελανιδιές, γύρω στα 600 στρέμματα και αποτελεί το φυσικό πάρκο του χωριού εξασφαλίζει ρομαντικές φεγγαρόβολτες.

Σερρες-Κοιλαδα Αγιων Αναργυρων

Σέρρες-Κοιλάδα Αγίων Αναργυρων

Ένας πολύ μεγάλος πνεύμονας πράσινου είναι η κοιλάδα των Αγίων Ανάργυρων που ξεκινά από το άκρο ανατολικά της πόλης των Σερρών και συνεχίζει βόρεια μέχρι την Ακρόπολη των Σερρών.Ε ναι το ωραιότερο , ομορφότερο και μεγαλύτερο πάρκο της πόλης που είναι χώρος αναψυχής διασκέδασης , άθλησης και ψυχαγωγίας .
 ο χείμαρρος με τα ρυάκια του  χειμώνα καλοκαιρι
ο χείμαρρος με τα ρυάκια του χειμώνα καλοκαιρι
Στη διαδρομή θα συναντήσουμε μεγάλο ποδηλατοδρομο , δρομάκια για περιπατητές, ο ομώνυμος χείμαρρος που την διασχίζει μέχρι πολλά χιλ. Βόρεια και χιλιάδες δένδρα πλατάνια και θάμνοι που σου δίνουν πολύ γρήγορα την αίσθηση οτι ξεφυγες απο τα προβλήματα και το θόρυβο της πόλης .
Το κλειστο γυμναστήριο στη κοιλαδα
Το κλειστο γυμναστήριο στη κοιλαδα
Στην κοιλάδα θα συνάντησης το Δημοτικό κλειστο κολυμβητήριο οπού αθλούνται δεκάδες παιδιά κια ομάδες και οργανώνονται και αγώνες .Επίσης μια πισίνα ιδιωτική , ενα ξενοδοχείο που και αυτο εχει εγκαταστασεις πισίνας και ενα κλειστό Γυμναστήριο με ολες τις εγκαταστασεις για τα αθλήματα που φιλοξενεί και γήπεδα τεννις ..
  1. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ κοιλάδα  φανταστικη
    Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ κοιλάδα φανταστικη
Ακόμη σε ολη την διαδρομή υπάρχουν αναψυκτήρια , ταβέρνες καφέ , μπαρ κ.α οπου μπορούν οι πολίτες να περάσουν τον χρονο τους και να διασκεδάσουν απο το πρωί μέχρι πολύ… αργά το ξημέρωμα.
η κοιλάδα
η κοιλάδα
κοιλαδα5
Ακόμη στο ύψος του κλειστού εχει διαμορφωθεί μια τεχνική λίμνη που χαρίζει δροσιά κατα τους θερινούς μηνες .Η ομορφιά της φύσης εχει όνομα  κοιλάδα που μπορεί ο επισκέπτης να την χαρει περπατώντας για πολλά χιλιόμετρα .
μέσα στο πρασινο
μέσα στο πρασινο

Σερρες – ποταμός Αγγιτης

Σερρες – ποταμός Αγγιτης


Ο  Ποταμός Αγγίτης έχει περίπου 75 χίλ.. μήκος που ένα μέρος του διασχίζει το Ν.Δραμας και το υπόλοιπο περνά μέσα από την επαρχία Φυλλίδας του Ν. Σερρών  και καταλήγει στο ποταμό Στρυμόνα.
Ποταμός Αγγιτης - Σερρες
Ποταμός Αγγιτης – Σερρες

 Οι πηγές του ποταμού  Αγγιτη

Οι πηγές του είναι  στο ομώνυμο καλαίσθητο  σπήλαιο του Αγγιτη όπου βγαίνουν τα νερά βρίσκονται κοντά στο χωριό Αγγιτης Δράμας και κατόπιν από διάφορες μεριές στο ύψος του χωριού Συμβολή ο ποταμός Αγγιτης ξεκινά μια δαιδαλώδη διαδρομή  όπου σχηματίζει το ομώνυμο φαράγγι στην Αλιστρατη Σερρών και περνά έξω από το ξακουστό Σπήλαιο της Αλιστρατης.
Ποταμός Αγγιτης,Σερρες
Ποταμός Αγγιτης,Σερρες
Διανύει 9 χιλιόμετρα περάσματα και φτάνει στη γέφυρα του Σιδ. Σταθμού Αγγίστας. Μετά την Λευκοθέα το ποτάμι συνεχίζει τη διαδρομή του μέσα από την πεδιάδα και ενώνετε με το μεγάλο ποταμό Στρυμωνα.
Βυζαντινή γεφυρα στο ποταμο Αγγιτη
Βυζαντινή γεφυρα στο ποταμο Αγγιτη

 Ψυχαγωγία στον Ποταμό Αγγίτη

Ο ποταμός Αγγίτης προσφέρει σχεδόν τα πάντα για όλους τους ενδιαφερόμενους. Είναι ένας ήσυχος τόπος για τους φίλους της φύσης που θα θέλανε να απολαύσουν την μοναδική θεα και να περπατήσουν στα παραποτάμια μονοπάτια. Ακόμη για τους ποιο δραστήριους υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν rafting, κανό καιkayak στα νερά του ποταμού Αγγίτη.
Ποταμός Αγγιτης Σερρες
Ποταμός Αγγιτης Σερρες

 Πως θα φτάσουμε στον ποταμό Αγγίτη

Οι επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη μπορούν να φτάσουν στην Λευκοθέα του Νομού Σερρών και ειδικότερα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αγγίστας, όπου καταλήγει το φαράγγι του Αγγίτη σε μια διαδρομή η οποία θα διαρκέσει οδικός περίπου 1 και μισή ώρα.  Επίσης ο επισκέπτης μπορεί να συνεχίσει οδικός την διαδρομή μέχρι το Σπήλαιο της Αλιστράτης επί της Εθνικής οδού Σερρών – Δράμας. Η διαδρομή με κανό, rafting ή kayak που τα τελευταία χρόνια την απολαμβάνουν πολλοί φίλοι της φύσης και λάτρεις των extreme sport είναι μοναδική και η φήμη της έχει ξεπεράσει τα Εθνικά όρια. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την μοναδική ομορφιά του Αγγίτη ποταμού τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα.
Επίσης ο ποταμός Αγγίτης υποδέχεται καθημερινώς επισκέπτες από τους όμορους νομούς. Ανάμεσα στους οποίος περιλαμβάνονται οργανωμένα group επισκεπτών από διάφορες περιοχές της χώρας.