Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σέρρες. Το 21 ο Classic Auto Moto Trial (Ράλλυ Αντίκα)έγινε με μεγάλη επιτυχία .


Η Λέσχη Αυτοκινήτου ­ Μοτοσικλέτας Σερρών (ΛΑΜΣ) πραγματοποίησε με μεγάλη  επιτυχία  το 21 ο Classic Auto Moto Trial (Ράλλυ Αντίκα) στις Σέρρες το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαΐου  2015. Το απόγευμα του Σαββάτου συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της οδού Κων. Καραμανλή (από το  δημαρχείο  μέχρι  την  πλατεία Κρονίου) των Σερρών  περισσότερα  από  100  οχήματα (Αυτοκίνητα  και  Μοτοσικλέτες)  που  κατασκευάστηκαν  πριν  από  το  1990. Το  παλαιότερο  όχημα  ήταν  μία  μοτοσικλέτα  NSU του  1949,  ενώ  τα  περισσότερα  ήταν  της  δεκαετίας  του  ’50.  Παράλληλα  πραγματοποιήθηκε και έκθεση παλαιών ποδηλάτων. Και όλα αυτά υπό τους ήχους του Jukebox! Ο  κόσμος είχε τη δυνατότητα να τα θαυμάσει και να θυμηθεί παλιές καλές εποχές. Την Κυριακή στις 10.00 π.μ. δόθηκε η εκκίνηση. Συμμετείχαν 59 οχήματα από τη Βόρεια Ελλάδα.

Αφού  έκαναν  ολιγόλεπτη  στάση  στο Γεφυρούδι,  συνέχισαν  μέσω  Ηράκλειας  για  τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βυρώνειας όπου τερμάτισαν περίπου στις 11.15 π.μ. Εκεί ξεκουράστηκαν  απολαμβάνοντας τη φιλοξενία στον ιστορικό σταθμό και ξεναγήθηκαν στο ενυδρείο θαυμάζοντας  ανάμεσα στα άλλα και τον εντυπωσιακό κροκόδειλο.

Το υπέροχο περιβάλλον συνδυάστηκε ιδανικά  με τις αντίκες. Στις  13.15 δόθηκε  η  εκκίνηση  για  την  επιστροφή  μέσω  Σιδηροκάστρου και  οι  συμμετέχοντες  τερμάτισαν  στην  πίστα  Καρτ  στις  14.15,  όπου  έγινε  και  πανηγυρική  παρέλαση  των  οχημάτων,  προσφέροντας  υπέροχο  θέαμα  σε  όλους. Η  διαδρομή  ήταν  80 χιλιόμετρα  και  τα  οχήματα  κινήθηκαν με σχετικά χαμηλή ταχύτητα.

Οι αγωνιζόμενοι και όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης γευμάτισαν συζητώντας  τις εμπειρίες τους. Ακολούθησαν οι απονομές κυπέλλων, πλακετών και μεταλλίων.  Η  ΛΑΜΣ  τίμησε  τον  μεγαλύτερο  οδηγό (Χρήστο Τζίκα,  *1949),  τον νεότερο οδηγό (Μάρκο Μαυρίδη, *1991), την μακρινή συμμετοχή (από την Ξάνθη), το παλαιότερο όχημα (Στέλιος Εξέκης, NSU του  1949) και  την  καλύτερη  γυναικεία  συμμετοχή  (Μαργαρίτα  Μοσχοπούλου από  τις Σέρρες). Μερικές  μάρκες  οχημάτων  που  συμμετείχαν Μοτοσικλέτες: BMW,  Horex,  NSU,  Jawa,  Vespa,  Honda,  Kawasaki,  Zündapp,  Florett,  Sachs, DKW, Simson,  AWO, Yamaha,  Harley Davidson,  Suzuki, Norton, Ardie, Moto Guzzi, Laverda και Fantic Motor. Αυτοκίνητα: Alfa Romeo, Peugeot, Mini Cooper, Lancia, Toyota, VW, Ford, BMW, Opel, Citroen,  Subaru, Fiat, Audi, Mitsubishi, Autobianchi, Jaguar, Rover, Willis και Mercedes.  Σε όλους δόθηκαν ακανέδες Βασάκη, προσφορά της ομώνυμης Εταιρείας. 


Τιμήθηκαν οι χορηγοί της διοργάνωσης τους οποίους και ευχαριστούμε για τη συνεχή προσφορά  τους. Επίσης ευχαριστούμε όσους με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλαν στη διοργάνωση και επιτυχία  της  εκδήλωσης. Ενδεικτικά  αναφέρουμε  τους  συμμετέχοντες,  τη Γραμματεία,  τους  Κριτές,  τα  ΜΜΕ,  τους Δήμους Σερρών,  Σιντικής  και Ηράκλειας, την  ΚΕΔΗΣ,  την  Περιφερειακή  Ενότητα  Σερρών, την Τροχαία Σερρών και την οδική βοήθεια HELLAS SERVICE, που πάντα φροντίζει για  τις παράπλευρες απώλειες. 

Το φωτογραφικό υλικό  είναι  ευγενική προσφορά  του FOTO ΚΛΙΚ Σέρρες (www.fotoklik.eu). Ξεναγηθείτε και ξαναζήστε το 21 ο Classic Auto­Moto Trial μέσα από τον φακό του FOTO ΚΛΙΚ  και αγοράστε τις φωτογραφίες σας…
 Το Classic Auto­Moto Trial έγινε πλέον θεσμός για  την Βόρεια Ελλάδα. Ταυτίζεται με  την πόλη  των Σερρών και το αυτοκινητοδρόμιό της.
Είναι μια ακόμη αφορμή για συνάντηση στις Σέρρες.
 Ραντεβού το 2016 για το 22 ο !
Σάββας Ηλιάδης Υπεύθυνος διοργάνωσης

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Λευκάδα : Οι 19 κορυφαίες παραλίες της !!!


  Λευκάδα ή Λευκάς είναι νησί του Ιονίου πελάγους και μαζί με τα νησιά  Κέρκυρα Κεφαλονιά Ιθάκη,Ζάκυνθος και  Παξοί αποτελούν την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί στο Ιόνιο (320 τ.χλμ.) και το τέταρτο σε πληθυσμό με περίπου 25.000 κατοίκους κατά την απογραφή του 2001.
Σας παρουσιάζουμε όλες τις παραλίες της Λευκάδας για να επιλέξετε που θα κολυμπήσετε φέτος
Βόρεια
Ο Αη Γιάννης, Μύλοι

Τις προτιμούν κυρίως οι wind surfers και kite surfers. Καλύπτουν μια έκταση 4,5 χλμ. και έχουν γαλαζοπράσινα νερά. Εδώ θα βρείτε ταβέρνες και καφέ.
Η Γύρα Ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία απέναντι από τον ομώνυμο οικισμό με δύο ταβέρνες.
Το Κάστρο

Μια παραλία με καθαρά νερά που τη γνωρίζουν κυρίως οι ντόπιοι και βρίσκεται απέναντι από την πλωτή γέφυρα στην είσοδο του νησιού πίσω από το κτίριο του ΤΑΟΛ.
Η Αμμόγλωσσα
Βρίσκεται δεξιά από τον φάρο, απέναντι από το κάστρο της Αγίας Μαύρας. Έχει λευκή άμμο και γαλάζια νερά.
Στα δυτικά

Τα Πευκούλια
Μεγάλη αμμώδης παραλία με πεντακάθαρα νερά και πευκοδάσος που φθάνει μέχρι την άμμο. Είναι οργανωμένη μόνο σε ένα σημείο της. Μετά τον μεγάλο βράχο είναι περιοχή γυμνιστών.
Ο Άγιος Νικήτας
Τη μικρή παραλία με τα καθαρά νερά του ομώνυμου οικισμού, μπροστά στα καφέ και τις ταβέρνες, την προτιμούν κυρίως οικογένειες. Στην αριστερή πλευρά, ανάμεσα στον Μύλο και τον Άγιο Νικήτα, υπάρχει άλλη μια εντυπωσιακή παραλία η Αμμουδούλα, που πάτε μόνο κολυμπώντας, και εκεί βρίσκεται και η σπηλιά Φωκότρυπα.
Ο Μύλος
Εχει λευκή άμμο και τιρκουάζ βαθιά νερά και είναι πραγματικά εντυπωσιακή, ειδικά όταν την κοιτάτε από ψηλά. Δεν υπάρχει πρόσβαση με Ι.Χ. Στην παραλία καταλήγει το γραφικό μονοπάτι που ξεκινάει από τον Άγιο Νικήτα (20 λεπτά περπάτημα) ή μπορείτε να πάτε με το «taxi boat».
Το Κάθισμα
Αγαπημένη παραλία των κατασκηνωτών και των γυμνιστών άλλοτε, είναι σήμερα η πιο κοσμοπολίτικη τηςΛευκάδας, οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar και εστιατόρια. Εχει λευκή βοτσαλωτή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Προσοχή όμως! Όταν δυναμώνει ο μαΐστρος και σηκώνει μεγάλο κύμα, μην επιχειρήσετε να μπείτε μέσα.

Κοντά στο ομώνυμο χωριό υπάρχουν τρεις αμμώδεις παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, λευκό βότσαλο, άμμο και βράχους. Επίσης, διαθέτουν καντίνα, λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Ο Γιαλός
Λίγο πριν το Αθάνι υπάρχει μια μεγάλη αμμώδης παραλία με βράχια που την επισκέπτονται και κατασκηνωτές. Εκεί λειτουργεί και καντίνα.

Η διάσημη παραλία μήκους 2 χλμ. που γύρω της υπάρχουν εντυπωσιακοί γκρεμοί, θεωρείται από τις καλύτερες της Μεσογείου. Το τοπίο παραπέμπει στην Καραϊβική, καθώς τα νερά έχουν χρώμα τιρκουάζ και είναι πε ντακάθαρα. Υπάρχει μία καντίνα μετά το πάρκιν και μία στην παραλία μετά τα 350 σκαλιά που θα πρέπει να κατεβείτε.
Το Πόρτο Κατσίκι
Μια λευκή λωρίδα αμμουδιάς μπροστά από τον εντυπωσιακό λευκό βράχο: η εικόνα είναι γνωστή στους περισσότερους, καθώς έχει βραβευθεί ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και την έχουμε δει σε διάφορες τουριστικές καμπάνιες. Ακολουθήστε τον κατηφορικό δρόμο με τα 100 σκαλοπάτια που ξεκινούν από τον χώρο του πάρκινγκ (ο οποίος είναι γεμάτος καντίνες). Επίσης, μπορείτε να φτάσετε στην παραλία με καΐκι από το Νυδρί και τη Βασιλική.
Στα ανατολικά
Οι παραλίες της ανατολικής πλευράς δεν είναι εντυπωσιακές όπως οι διάσημες παραλίες της Δυτικής πλευράς έχουν όμως ένα σημαντικό προσόν: δεν τις "πιάνει" ο καιρός και είναι πάντα γαλήνιες και ασφαλείς.
Αμέσως μετά το γραφικό λιμανάκι της Λυγιάς που απέχει 6 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας αρχίζουν οι παραλίες της ανατολικής πλευράς. Μέχρι το Νυδρί (17 χιλιόμετρα από την Πόλη) θα βρείτε αναρίθμητες μικρές και ήσυχες παραλίες. Το χαρακτηριστικό τους -ιδιαίτερα στη περιοχή της Νικιάνας, είναι η εντυπωσιακή φύση που σχεδόν αγγίζει τη θάλασσα. Σε όλη την ακτογραμμή υπάρχουν εστιατόρια και καταλύματα.
Το Νυδρί

Πολυσύχναστη παραλία που την προτιμούν όσοι μένουν στο Νυδρί.
Το Δεσίμι
Βρίσκεται σε έναν όρμο, στην έξω πλευρά της χερσονήσου του Βλυχού. Είναι μικρή, σκιερή και ιδανική για κανό, με το οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε τις μικρές αμμουδιές και τις σπηλιές κατά μήκος της ακτής. Έχει βότσαλο και στον κόλπο υπάρχουν δύο οργανωμένα κάμπινγκ.
Στα νότια
Ο Μικρός Γιαλός

Όμορφη και ήσυχη βοτσαλωτή παραλία με καθαρά νερά κάτω από το χωριό του Πόρου. Βρίσκεται στον υπήνεμο κόλπο της Ρούδας και η θάλασσα είναι, σχεδόν πάντα, ήρεμη. Στην περιοχή θα βρείτε κάμπινγκ, ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Η Αμμούσα ή Αμμούσω

Βρίσκεται κοντά στη Βασιλική και θα φτάσετε εκεί μέσα από μια παράκαμψη του κεντρικού δρόμου, στο χωριό Μαραντοχώρι. Είναι μικρή, έχει βότσαλα και διαθέτει ταβέρνα, καφέ και καταλύματα.
Το Αγιοφύλλι

Μια από τις ομορφότερες βοτσαλωτές παραλίες του νησιού. Βρίσκεται σε έναν πολύ γραφικό κολπίσκο στην αριστερή πλευρά της Βασιλικής. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα. Μπορείτε να πάρετε το καραβάκι από τη Βασιλική ή να ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινάει από τη νοτιοανατολική πλευρά της.
Η Βασιλική
Είναι η παραλία του ομώνυμου οικισμού και η αγαπημένη των wind surfers. Συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες του κόσμου και στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για windsurfing. Εδώ διεξάγεται το διεθνές φεστιβάλ watersports (www.vassiliki-watersports-festival.com). Στη δυτική πλευρά της παραλίας η θάλασσα είναι μονίμως ήρεμη.
πηγή:lefkadaslowguide.gr

Μια πόλη 200.000 κατοίκων ξεφυτρώνει στην έρημο!


Οι εργασίες στην πόλη King Abdullah Economic City (KAEC) ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια και έχει ολοκληρωθεί περίπου το 15% της τεράστιας αυτής μητρόπολης. Χτισμένη εξ ολοκλήρου απ το μηδέν, η KAEC αναμένεται να στεγάσει δύο εκατομμύρια κατοίκους σε μια έκταση 180 τετραγωνικών χιλιομέτρων, περίπου το μισό της έκτασης που καταλαμβάνει η Αθήνα (420 τ.χλμ)!
Η νεόκτιστη πόλη βρίσκεται σε απόσταση 100 περίπου χιλιομέτρων βόρεια της Τζέντα και χτίζεται σε μια ακατοίκητη έκταση της ερήμου, δίπλα στη θάλασσα. Η πόλη θα διαθέτει νοσοκομεία, σχολεία και γήπεδα γκολφ, ένα λιμάνι ικανό να διαχειριστεί 20 εκατ. κοντέινερς το χρόνο, ένα βιομηχανικό συγκρότημα, ένα νησί, εγκαταστάσεις με παραλίες και κατοικημένες περιοχές.
Perierga.gr - Μια πόλη 200.000 κατοίκων ξεφυτρώνει στην έρημο!
Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις τεραστίων διαστάσεων κατασκευαστικές εργασίες της νέας πόλης της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε ότι το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2035. Μάλιστα, όπως επισήμανε οι 50.000 πρώτοι κάτοικοι της πόλης αναμένεται να αρχίσουν να μετακομίζουν σε αυτήν μέσα στην επόμενη πενταετία.
Perierga.gr - Μια πόλη 200.000 κατοίκων ξεφυτρώνει στην έρημο!
Ο Fahd al-Rasheed, διευθύνων σύμβουλος της Emaar Economic City, δήλωσε χαρακτηριστικά για το βασιλιά Αμπντουλάχ πως για εκείνον «το όριο είναι ο ουρανός». Το έργο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να «διαφοροποιηθεί από το πετρέλαιο και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας». Το κόστος ανοικοδόμησης της KAEC θα φτάσει τα 95 δισ. ευρώ!
Perierga.gr - Μια πόλη 200.000 κατοίκων ξεφυτρώνει στην έρημο!



Απο  /perierga.gr

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Οι φθηνότερες χώρες του κόσμου για διακοπές


Υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο που είναι εξωτικές, πανέμορφες, προσιτές και πολύ ενδιαφέρουσες για τον τουρίστα. Αν, μάλιστα, ο επισκέπτης είναι διατεθειμένος να πάρει και μερικά ρίσκα -π.χ. από το να πίνει το τοπικό νερό μέχρι να οδηγεί σε χώρες που η οδική ασφάλεια είναι άγνωστη έννοια- τότε οι ευκαιρίες πολλαπλασιάζονται μαζί με τις επιλογές. Στην έκθεσή του με τίτλο 2015 Travel and Tourism Competitiveness, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εξέτασε 141 χώρες και τις κατέταξε ανάλογα με το κόστος μετάβασης και το κόστος κίνησης, διαμονής και διατροφής για τον τουρίστα.
1. Ιράν
perierga.gr - Οι φθηνότερες χώρες για διακοπές
Ο φθηνότερος προορισμός στον κόσμο (και με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα) έχει πολύ χαμηλό κόστος διαμονής και κίνησης, πάμφθηνα καύσιμα και -ειδικά για τους Έλληνες- πολύ φιλικούς κατοίκους. Προσθέστε τα κορυφαίας σημασίας αρχαιολογικά ευρήματα, την Περσέπολη, τα παλάτια, ακόμα και το χιονοδρομικό κέντρο λίγο έξω από την Τεχεράνη και έχετε τον τέλειο προορισμό.
2. Αίγυπτος
perierga.gr - Οι φθηνότερες χώρες για διακοπές
Πανεύκολη μετάβαση, προσιτή διαμονή και υπηρεσίες 70% φθηνότερες από εκείνες στην Ευρώπη. Πολύ φθηνά καύσιμα και, φυσικά, πυραμίδες, Νείλος, φαλάφελ, Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας κ.ά.
3. Ινδονησία
perierga.gr - Οι φθηνότερες χώρες για διακοπές
Η μετάβαση δεν είναι και τόσο φθηνή από την Ευρώπη, αλλά οι χαμηλές τιμές στη χώρα ισοφαρίζουν το κόστος. Γενικά είναι 60% φθηνότερη από όσο έχετε συνηθίσει (εξαιρούνται τα πολύ τουριστικά μέρη), η τιμή των καυσίμων είναι η 11η χαμηλότερη στον κόσμο, η φύση των νησιών είναι υπέροχη, η ζούγκλα μαγευτική, η άγρια ζωή πλούσια και το ζεν έτοιμο για όποιον ψάχνει να το βρει.
4. Γκάμπια
perierga.gr - Οι φθηνότερες χώρες για διακοπές
Η μικρή χώρα της δυτικής Αφρικής έχει από τα χαμηλότερα κατά κεφαλήν ΑΕΠ (PPP) στον κόσμο (165η σε 188 χώρες) και ένας Ευρωπαίος θα ζούσε εκεί με τα ευρώ του σαν βασιλιάς, αν υπήρχαν υπηρεσίες και αγαθά να τον ικανοποιήσουν. Οι επισκέπτες ασχολούνται με την παρατήρηση πουλιών και κροκοδείλων, επισκέπτονται τις τοπικές αγορές και θαυμάζουν τη λαϊκή χειροτεχνία.
5. Μαλαισία

Για τον Έλληνα και τη μετάβασή του ισχύει ό,τι και για τις άλλες χώρες της περιοχής. Όταν όμως φτάσει θα διαπιστώσει ότι σχεδόν τα πάντα είναι στη μισή τιμή από αυτή που έχουμε συνηθίσει.
6. Τυνησία
perierga.gr - Οι φθηνότερες χώρες για διακοπές
Σχετικά εύκολη μετάβαση, με πολύ προσιτή διαμονή: με 80 ευρώ κοιμάστε σε πρώτης τάξεως ξενοδοχείο. Τιμές 60% χαμηλότερες από τις ευρωπαϊκές, αυθεντικό αραβικό-μεσογειακό χρώμα, αμέτρητα ρωμαϊκά μνημεία και, φυσικά, το μέρος όπου γυρίστηκαν οι σκηνές του Tataouine στον Πόλεμο των Άστρων.
7. Ινδία
perierga.gr - Οι φθηνότερες χώρες για διακοπές
Η διαμονή εδώ είναι η 14η φθηνότερη στον κόσμο και οι πτήσεις όχι και τόσο προσιτές. Ο επισκέπτης πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα τα ζητήματα υγιεινής και την οδική του ασφάλεια, αλλά, πέρα από αυτά, τα πάντα είναι πάμφθηνα και τα αξιοθέατα ατελείωτα σε αυτή τη μεγάλη και υπέροχη χώρα.
8. Πακιστάν
perierga.gr - Οι φθηνότερες χώρες για διακοπές
Ένα δωμάτιο σε πολύ καλό ξενοδοχείο κοστίζει 80 ευρώ τη βραδιά, και οι γενικά πολύ χαμηλές τιμές επιτρέπουν στον επισκέπτη να ζει και να κινείται σχεδόν με ψίχουλα.
9. Αλγερία
perierga.gr - Οι φθηνότερες χώρες για διακοπές
Όχι και τόσο φθηνή στη διαμονή της, αλλά με προσιτές τιμές μετάβασης από την Ευρώπη, η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Αφρικής είναι 50-60% φθηνότερη από όσο έχετε συνηθίσει, το λίτρο της βενζίνης κοστίζει περίπου 20 σεντς και οι πόλεις στις ακτές της Μεσογείου έχουν έντονα τόσο τα αραβικά όσο και τα ευρωπαϊκά στοιχεία.
πηγή: fortunegreece.gr


Η θάλασσα φωσφορίζει και δημιουργεί υπερθέαμα!


Η θάλασσα στην πόλη Dalian στην ανατολική Κίνα φωσφορίζει. Το λαμπύρισμα αυτό προκαλείται από την επικίνδυνη άνθιση μιας άλγης που ονομάζεται Noctiluca scintillans και προέρχεται από τη ρύπανση σε γεωργικές περιοχές ενώ μπορεί να προκαλέσει καταστροφές στη θαλάσσια ζωή και την αλιεία. Η Noctiluca είναι ένας μονοκύτταρος οργανισμός που τρώει πλανκτόν και στη συνέχεια τρώγεται και η ίδια από άλλα είδη.
Οι οργανισμοί αυτοί πολλαπλασιάζονται ταχύτερα σε περιβάλλοντα με αυξημένα επίπεδα φωσφόρου και αζώτου, ουσίες που χρησιμοποιούνται σε γεωργικές καλλιέργειες. Το φαινόμενο ονομάζεται επίσης «θαλάσσιο φάντασμα» καθώς τα χρώματα είναι ακόμα πιο ζωηρά τη νύχτα και οι φωτογράφοι σπεύδουν να αποτυπώσουν στο φακό τους το αλλόκοτο θέαμα, που έλκει και πολλούς παρατηρητές.
perierga.gr - Το "θαλάσσιο φάντασμα" της Κίνας!
perierga.gr - Το "θαλάσσιο φάντασμα" της Κίνας!
perierga.gr - Το "θαλάσσιο φάντασμα" της Κίνας!
perierga.gr - Το "θαλάσσιο φάντασμα" της Κίνας!
perierga.gr - Το "θαλάσσιο φάντασμα" της Κίνας!
perierga.gr - Το "θαλάσσιο φάντασμα" της Κίνας!
perierga.gr - Το "θαλάσσιο φάντασμα" της Κίνας!

Απο perierga.gr

Γέφυρα από γυαλί προσφέρει εξαιρετική θέα!


Τον Ιούλιο θα ανοίξει στο Εθνικό Πάρκο Zhangjiajie στην Κίνα η μακρύτερη και ψηλότερη γέφυρα του κόσμου με γυάλινο πάτωμα. Θα κρέμεται ανάμεσα σε δύο βράχους, σε ύψος 300 μ., πάνω από ένα επιβλητικό φαράγγι, ενώ το μήκος της θα φτάνει τα 430 μ. και το πλάτος τα 6 μέτρα. Ο Ισραηλινός αρχιτέκτονας Haim Dodan μίλησε στο CNN για το δημιούργημά του, τονίζοντας πως είδε το σχέδιο σαν ένα έργο τέχνης και όχι σαν άλλη μία γέφυρα. Μάλιστα προτίθεται να αποδεχτεί προσκλήσεις για επιδείξεις μόδας αλλά και για μουσικές εκδηλώσεις αφού η γέφυρα μπορεί να σηκώσει το βάρος 800 ατόμων. Η θέα είναι εξαιρετική στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ ολόκληρη η περιοχή αναμένεται να γίνει τουριστική ατραξιόν για τους επισκέπτες.

perierga.gr - Γέφυρα από γυαλί προσφέρει εξαιρετική θέα!
perierga.gr - Γέφυρα από γυαλί προσφέρει εξαιρετική θέα!
perierga.gr - Γέφυρα από γυαλί προσφέρει εξαιρετική θέα!
perierga.gr - Γέφυρα από γυαλί προσφέρει εξαιρετική θέα!
Απο  perierga.gr

Ινδονησία .Οικολογικά σπίτια μπαμπού .


Η Elora Hardy άφησε μια επιτυχημένη καριέρα στη μόδα και κατασκευάζει πλέον σπίτια από μπαμπού στην Ινδονησία. Από τη Νέα Υόρκη εγκαταστάθηκε στο Μπαλί και μαζι με την ομάδα της φτιάχνουν τα τελευταία 5 χρόνια σπίτια από αυτό το αναξιοποίητο υλικό που αποτελεί κατά την πεποίθησή τους ιδανική ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Η Hardy εμπνεύστηκε από τον πατέρα της, ο οποίος “επέλεξε το μπαμπού για όλα τα κτίρια στην πανεπιστημιούπολη, επειδή το είδε σαν μια υπόσχεση”, εξηγεί σε ομιλία της και συνεχίζει:
“Είναι μια υπόσχεση για τα παιδιά. Είναι ένα αειφόρο υλικό που δεν θα τελειώσει ποτέ. Και όταν είδα για πρώτη φορά αυτές τις δομές υπό κατασκευή, περίπου έξι χρόνια πριν, σκέφτηκα, γιατί να μην κάνω το επόμενο βήμα! “… Το μπαμπού έχει την αντοχή του σκυροδέματος και είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά στον κόσμο. Οι προσβολές από έντομα και υγρασία είναι οι βασικές αδυναμίες του, αλλά αν αντιμετωπίστουν σωστά, οι κατασκευές από μπαμπού μπορεί να διαρκέσουν μια ζωή.
perierga.gr - Εγκατέλειψε τη δουλειά της και φτιάχνει σπίτια μπαμπού στην Ινδονησία!
perierga.gr - Εγκατέλειψε τη δουλειά της και φτιάχνει σπίτια μπαμπού στην Ινδονησία!
perierga.gr - Εγκατέλειψε τη δουλειά της και φτιάχνει σπίτια μπαμπού στην Ινδονησία!
perierga.gr - Εγκατέλειψε τη δουλειά της και φτιάχνει σπίτια μπαμπού στην Ινδονησία!
perierga.gr - Εγκατέλειψε τη δουλειά της και φτιάχνει σπίτια μπαμπού στην Ινδονησία!
perierga.gr - Εγκατέλειψε τη δουλειά της και φτιάχνει σπίτια μπαμπού στην Ινδονησία!
perierga.gr - Εγκατέλειψε τη δουλειά της και φτιάχνει σπίτια μπαμπού στην Ινδονησία!
Απο  perierga.gr

Πόλη χτισμένη σε κρατήρα μετεωρίτη .


Η πόλη του Nordlingen στη Βαυαρία είναι πανέμορφη και χτισμένη σε ένα περίεργο ελλειψοειδές σχήμα. Αυτό το περίεργο σχήμα, που είναι καλύτερα ορατό από ψηλά, δεν οφείλεται σε κάποια αρχιτεκτονική έμπνευση.
Η μικρή αυτή πόλη των 20.000 κατοίκων είναι χτισμένη σε ένα κρατήρα, που δημιουργήθηκε από την πτώση ενός μετεωρίτη 14,5 εκατομμύρια χρόνια πριν. Εκτός βέβαια από αυτο το ιδιόμορφο χαρακτηριστικό, η πόλη είναι πολύ όμορφη, γραφική και ήσυχη και όσοι ζουν εκεί πρέπει να αθισθάνονται τυχεροί.
Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα
Υπάρχει κι άλλος ένας λόγος για κάποιον να ζει στο Nordlingen, καθώς από τη στιγμή που έχει πέσει στο σημείο μετεωρίτης η πιθανότητα να ξανασυμβεί είναι σαφώς μικρότερη από άλλα σημεία του πλανήτη…
Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα
Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα
Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα
Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα
Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα
Απο  perierga.gr