Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ίμπιζα - Ibiza .«Σπάει» τα θερμόμετρα



Αν ανήκετε σε αυτούς που λατρεύουν το καλοκαίρι αλλά έχετε κουραστεί από το «σκηνικό» των ελληνικών νησιών και αναζητάτε κάτι διαφορετικό δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την Ίμπιζα, το νησί που συνδέει άρρηκτα την ύπαρξή του με τον καυτό ήλιο και την ατελείωτη διασκέδαση.
Η ιδιόμορφη μεσογειακή αρχιτεκτονική του, σε συνδυασμό με τις απέραντες αμμουδερές παραλίες του, ευθύνονται για το «παρατσούκλι» της Ίμπιζα: το «λευκό νησί».
Το νησί που τα τελευταία χρόνια θεωρείται ο παράδεισος της νυχτερινής διασκέδασης, έγινε ευρύτερα γνωστό στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν οι χίπις το επέλεξαν ως ένα από τα μεσογειακά «καταφύγιά» τους.
Το «λευκό» νησί
Σήμερα, η Ίμπιζα κατακλύζεται κυρίως από νέους από όλες τις γωνιές του πλανήτη που συρρέουν μαζικά στο μικροσκοπικό νησάκι, με μοναδικό σκοπό την ατελείωτη διασκέδαση, αλλά δεν παύει να φιλοξενεί και ανθρώπους κάθε ηλικίας που την επισκέπτονται για τις μοναδικές παραλίες της και το ατμοσφαιρικό «σκηνικό» της.
Πώς θα πάτε:
Η Ίμπιζα ανήκει στο σύμπλεγμα των Βαλεαρίδων νήσων, μαζί με τις κοσμοπολίτικες Μαγιόρκα και Μινόρκα. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ισπανία και αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών που εγκαταλείπουν χωρίς δισταγμό τις πανέμορφες ισπανικές μεγαλουπόλεις για να την επισκεφθούν.

Ο ευκολότερος τρόπος για να πάτε στην Ίμπιζα είναι να πάρετε το αεροπλάνο από τα αεροδρόμια της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, της Βαλέντσια ή ακόμη και της γειτονικής Μαγιόρκα, αλλά εναλλακτικά μπορείτε να πάτε και με πλοίο, που σίγουρα θα δώσει στο ταξίδι σας πιο ρομαντική νότα. Από το αεροδρόμιο της Ίμπιζα, η πρόσβαση σε όλες τις κεντρικές πόλεις και τα χωριά του νησιού είναι ιδιαίτερα εύκολη είτε με την τοπική συγκοινωνία είτε με κάποιο αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε. Να θυμάστε πώς λόγω του μικρού μεγέθους του νησιού, κανένα χωριό ή πόλη δεν απέχει πάνω από 1 ώρα οδικώς από την πρωτεύουσα.
Πέρα από την αχαλίνωτη διασκέδαση, στην οποία θα επιδοθείτε με την ψυχή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε και πολλά μέρη που σίγουρα θα σας γοητεύσουν με τη μοναδικότητά τους. Η Ίμπιζα είναι εξίσου γνωστή και για τις εξαίσιες παραλίες της με τις απέραντες αμμουδιές και τα κρυστάλλινα, παραδεισένια νερά.
Για να πάρετε μια πρώτη γεύση εξωτικής ομορφιάς, επισκεφθείτε την Playa d’en Bossa, που απέχει μόλις 4 χλμ. από την Ίμπιζα και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μαγευτικό σύμπλεγμα νησιών Malvinas. Αν σταθείτε τυχεροί και προσφερθεί κάποιος ντόπιος να σας περάσει με τη βάρκα στα νησιά Malvinas, βουτήξτε στα σμαραγδένια νερά και μακαρίστε την τύχη σας.
Αν πάλι η τύχη δεν σας χαμογελάσει και δεν περάσετε απέναντι, μην στεναχωριέστε καθόλου. Παραδεισένιες παραλίες, όπως η Cala Talamanca και η Cala Lionga, θα σας χαρίσουν ανεπανάληπτες στιγμές.
Επόμενος σταθμός σας το γραφικό χωριουδάκι Santa Eulalia, με το ιδιαίτερο χρώμα και τις αξέχαστες παραλίες Playa de Santa Eulalia, Cala Blanca και Es Canar. Μη διανοηθείτε να… ξεχάσετε το μαγιό σας στην Ελλάδα γιατί θα το μετανιώσετε πικρά. Οι παραλίες των Βαλεαρίδων αποτελούν πραγματική εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη.
Στάση και στο χωριό San Juan με τις αμμουδερές παραλίες Cala Sant Vincent, Cala Portinaixt και Cala Xarraca. Στο San Juan, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και τη διάσημη σπηλιά Cueva des es Cuieram, με το μοναδικό στο νησί καρχηδονιακό ιερό στο εσωτερικό της.
Λίγα χιλιόμετρα μετά ακολουθεί το χωριουδάκι San Miguel με τη σπάνια αρχιτεκτονική ομορφιά ενώ σε σχετικά μικρή απόσταση θα συναντήσετε και την πόλη San Antonio, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Ίμπιζα. Στην κομψή αυτή πόλη μπορείτε να κολυμπήσετε στις απέραντες παραλίες που βρίσκονται απέναντι από το νησάκι Margalida.
Έχετε ωστόσο υπ’ όψιν σας ότι καθώς σουρουπώνει, οι παραλίες αυτές γεμίζουν νέους που στήνουν πρωτότυπα υπαίθρια πάρτι και «προθερμαίνονται» για τη βραδινή διασκέδαση που θα ακολουθήσει (κάτι σαν το δικό μας Super Paradise της Μυκόνου…).
Η εξερεύνηση συνεχίζεται…
Η στάση στο χωριό San Jose επιβάλλεται για να θαυμάσετε ίσως την πιο όμορφη εκκλησία του νησιού ενώ αν ζεσταθείτε, ρίξτε μια βουτιά στα καταγάλανα νερά της Cala d’ Or, Cala Bassa, Cala Tarida και Es Vedra. Συμβουλή μας ωστόσο είναι να επιλέξετε τις παραλίες που βρίσκονται στα νότια του νησιού καθώς δεν συγκεντρώνουν τόσο κόσμο όσο οι βόρειες και είναι εξίσου μαγευτικές.
Στα νότια επίσης θα βρείτε και το σπήλαιο Ses Fontelles με τις θαυμάσιες προϊστορικές ζωγραφιές στα τοιχώματα.
Η πρωτεύουσα Ίμπιζα (Eivissa)
Και αφού ολοκληρώσετε τις εξερευνήσεις στα μαγευτικά χωριά και τις παραλίες του νησιού, ώρα για χαλάρωση και διασκέδαση στην υπέροχη πόλη της Ίμπιζα (ή αλλιώς Eivissa). Φορέστε αθλητικά παπούτσια για να την εξερευνήσετε και να περπατήσετε στις γραφικές ανηφοριές της.
Βρίσκεται χτισμένη πάνω σε λόφο, προσφέροντας μοναδική θέα στους επισκέπτες της. Καταστήματα κάθε είδους και πάγκοι μικροπωλητών χρωματίζουν το δρόμο σας καθώς περπατάτε ανέμελα μυρίζοντας τον θαλασσινό αέρα.
Αν θέλετε να γνωρίσετε το πραγματικό πρόσωπο της Ίμπιζα, επιλέξτε το Dalt Vila, το ιστορικό κομμάτι της πόλης που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και διαθέτει αξιόλογα μνημεία, όπως τον Καθεδρικό ναό Santo Domingo του 16ου αιώνα, το αρχαιολογικό μουσείο με εκθέματα που χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή και το Museo Monografico del Puig des Molins, που φιλοξενεί μια αρχαία νεκρόπολη στο υπόγειό του!
Σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από την πόλη βρίσκεται και το θέρετρο Talamanca που φιλοξενεί και μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του νησιού. Πριν την βραδινή έξοδό σας αναζητήστε κάποιο εστιατόριο σε μεσαιωνικό στυλ και απολαύστε ένα αξέχαστο δείπνο σε μοναστηριακό τραπέζι υπό το φως των κεριών…

Party time is any time and any time is party time!
Η Ίμπιζα διαθέτει την εντονότερη και την πιο ρυθμική νυχτερινή ζωή του πλανήτη! Αναρίθμητες pubs, disco και clubs κάθε είδους στοιβάζονται το ένα δίπλα στο άλλο και οι επισκέπτες κυριολεκτικά δεν προλαβαίνουν να μπαινοβγαίνουν…
Στο Carrer de Barcelona, θα βρεθείτε περικυκλωμένοι από αναρίθμητα clubs και δεν θα ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε, όπως άλλωστε και στην άλλη διάσημη «μπαρογειτονιά», την Garrer de Garijo Cipriano. Ξέφρενα πάρτι, happenings όπως ο άφθονος αφρός που χύνεται στην πίστα και «πνίγει» τους clubbers και κυρίως διάσημοι dj από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη καθιστούν εδώ και χρόνια την Ίμπιζα ως τον απόλυτο καλοκαιρινό-και όχι μόνο προορισμό. Αν ανήκετε στους αμετανόητους clubbers επισκεφθείτε το http://www.loveibiza.net για να μάθετε τα τελευταία νέα από το μέτωπο της καυτής διασκέδασης.
Τα πιο δυνατά ονόματα της νυχτερινής Ίμπιζα είναι τα Amnesia Club, Pacha, Space, Es Paradis και Eden ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότερες «αφίξεις» προστίθενται στον μακρύ νυχτερινό κατάλογο.
Πριν από τη βραδινή σας διασκέδαση, επιλέξτε κάποιο ρομαντικό εστιατόριο από τα πολλά της πόλης, που διαθέτουν ταράτσες με μοναδική θέα και κάντε μια βόλτα στα γύρω καταστήματα για να αγοράσετε πρωτότυπα σουβενίρ από τον «πλανήτη πάρτι», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται το έξαλλο νησί.
Αν τέλος θέλετε να βιώσετε μια μοναδική εμπειρία και να «χαθείτε» ατενίζοντας το πέλαγος των Βαλεαρίδων παρέα με lounge μουσική και «δυνατά» ηλιοβασιλέματα, πιάστε μια θέση στο Café del Mar ή στο Café Savannah. Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί και την ψυχή σας…
Tips:
-Αν ο χρόνος σας το επιτρέπει, επισκεφθείτε και τα κοντινά νησιά Μαγιόρκα και Μινόρκα. Διαθέτουν και τα δύο μοναδικές ομορφιές που θα σας καθηλώσουν. Μίνιο κρουαζιέρες και στα τρία νησιά αποτελούν ίσως τον καλύτερο τρόπο για να πάρετε μια «γεύση» και από τις Βαλεαρίδες.
-Στη Μαγιόρκα αλλά και στις υπόλοιπες Βαλεαρίδες θα βρείτε εν αφθονία τα γνωστά μαργαριτάρια «μαχόρικα». Είναι αρκετά φθηνότερα από εδώ και να θυμάστε πώς ανήκουν στα καλύτερα του κόσμου.
-Για άρωμα…Καραϊβικής αναζητήστε το νησάκι Fromentera που θα προσεγγίσετε με σκάφος ή πλοιάριο από την Ίμπιζα και που διαθέτει σμαραγδένια νερά και χρυσαφένια άμμο.
clickatlife.gr

Απίστευτο ξενοδοχείο χτισμένο πάνω σε ένα βράχο στη θάλασσα!



Περίπου 70 χιλιόμετρα από την βόρεια ακτή της Ονδούρας δεσπόζει μέσα στο απέραντο γαλάζιο η Villa Dunbar Rock. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην 
Καραϊβική, που αποτελεί τον παράδεισο του δύτη, καθώς περιβάλλεται από τον Μεσοαμερικανικό Κοραλλιογενή Ύφαλο και απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα από τον δημοφιλή καταδυτικό προορισμό Roatán.




Η βίλα καλύπτει εξ ολοκλήρου τον βράχο, προσφέροντας πολυτελείς υπηρεσίες στους επισκέπτες, ενώ μια ειδυλλιακή ακτή στο πίσω μέρος καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς. Οι εικόνες αποδεικνύουν πως πρόκειται για έναν μικρό επίγειο παράδεισο για όσους επιθυμούν ηρεμία και καταδύσεις στον πιο εντυπωσιακό βυθό…  πηγή









Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Guardian: Σε Κρήτη, Σύρο και Καστελόριζο 4 από τα 10 top μικρά ξενοδοχεία στη Μεσόγειο



Στα 10 καλύτερα μικρά ξενοδοχεία στη Μεσόγειο συμπεριλαμβάνονται 4 ελληνικά σε Σύρο, Ρέθυμνο, Καστελλόριζο και Χανιά, 
σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης στους αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας Guardian. 
Τα υπόλοιπα 6 ξενοδοχεία βρίσκοντι στην Ισπανία και την Ιταλία.

Δείτε τα...

1. The Good Life, Σύρος



Εύκολη μετάβαση και εξερεύνηση, παραλίες σχεδόν άδειες από κόσμο, τα εστιατόρια έχουν πραγματικούς σεφ χωρίς τιμές Μυκόνου και οι ντόπιοι χαίρονται πραγματικά να υποδέχονται τους επισκέπτες.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια βιολογική φάρμα και διαθέτει ανακαινισμένες, άνετες οικίες.

Οι αυστραλοί ιδιοκτήτες ζουν κοντά διασφαλίζοντας οτι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία διαμονης στο νησί (κρασί, βόλτες, παραλίες, μουσικά φεστιβάλ). Μπορείτε να μαγειρέψετε στις πολυτελείς κουζίνες των οικιών με λαχανικά από τους κήπους ή να γευματίσετε σε κάποια ταβέρνα.

Από 40 ευρώ η βραδιά.


2. Casa Vitae, Ρέθυμνο




Ένα πανέμορφο ανακαινισμένο βενετσιάνικο αρχοντικό με ειδυλλιακό κήπο.

Δεν προτείνεται μόνο για την τοποθεσία τους, την αρχιτεκτονική και το πρωινό που σερβίρει, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο το προσωπικό του ενσωματώνει το ελληνικό πνεύμα φιλοξενίας.

Η Μαρία, διαχειρίστρια του ξενοδοχείου, πρώην λέκτορας, αναγκάστηκε λόγω της οικονομικής κρίσης να μετακομίσει από την Αθήνα στην Κρήτη, όπου η υποδειγματική εξυπηρέτηση πελατών και η φιλικότητα κάνουν τη διαμονή αξέχαστη.

Δίκλινα από 75 ευρώ.

3. The Red Castle, Καστελλόριζο



Αυτή η μικρή πανσιόν ανήκει σε μια περασμένη εποχή. Ένας τέλειος κόλπος με κτίρια σε παστέλ χρώματα, κρυστάλλινα νερά, αλιείς που φτιάχνουν τα δίχτυα τους, καπνίζοντας και παίζοντας χαρτιά.

Οι ιδιοκτήτες, Μόνικα και Ντάμιεν, είναι φιλόξενοι και ειλικρινείς.

Είναι ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να δραπετεύσει από τον κόσμο, να εκτιμήσει την ομορφιά της ζωής και χαθεί μέσα σε ξέγνοιαστες ημέρες. 

Διαθέτει το πιο όμορφο μικρο εστιατόριο για βραδινές συζητήσεις συνοδεία κρασιού.

4. Alianthos Suite, Κρήτη




Η μικρή σουίτα B&B στην περιοχή Ακρωτήρι κοντά στα Χανιά διαθέτει άνετα δωμάτια που οδηγουν σε κήπους γεμάτους δέντρα με φρούτα και λουλούδια. Διαθέτει ακόμα πισίνα, γήπεδο τένις και προσφέρει θέα σε όλη την ακτή. 

Προσελκύει ήσυχους επισκέπτες, το προσωπικό είναι φιλικό και οι αμμουδιές και τα εξαιρετικά παραδοσιακά εστιατόρια βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Από 80 ευρώ η βραδιά.

ΙΣΠΑΝΙΑ

1. Hotel Santa Anna, l’Estartit, Costa Brava





2. Casas de Parauta, Ανδαλουσία





3. Hotel Bahia Playa, Ίμπιζα





ΙΤΑΛΙΑ

1. B&B in Ortigia, Συρακούσες, Σικελία





2. Hotel Miramare, Λιγουρία





3. Hotel Onda Verde, Praiano, Αμάλφι


πηγή tornosnews.gr

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ιαπωνία η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου .Το Ταξίδι που αξίζει να κάνεις στη ΖΩΗ σου



Υπάρχει, άραγε, άλλη χώρα που να συναρπάζει τους ταξιδιώτες περισσότερο από την Ιαπωνία; Το σούσι, τα κινούμενα σχέδια άνιμε, η τεχνολογία, οι αρχαίοι ναοί, οι ανθισμένες κερασιές, δεν υπάρχει κάτι σε αυτόν τον τόπο για το οποίο δεν θα ακούσετε ενθουσιώδη σχόλια από όλους.
Το καλύτερο σημείο για να ξεκινήσετε είναι αδιαμφισβήτητα το Τόκιο, όμως και οι μικρότερες πόλεις της Ιαπωνίας έχουν επίσης πολλά να προσφέρουν. Το εξαιρετικό δίκτυο συγκοινωνιών της Ιαπωνίας κάνει τις μετακινήσεις στη χώρα παιχνίδι. Η έμφαση στη λεπτομέρεια κάνει την Ιαπωνία έναν παράδεισο για τους λάτρεις του καλού φαγητού.
Η εξυπηρέτηση με άξονα τον πελάτη εξασφαλίζει βασιλική περιποίηση. Και η αγάπη για τη φύση σημαίνει ότι, ακόμη και στις πιο βιομηχανοποιημένες περιοχές, θα περιστοιχίζεστε από χιονοσκέπαστα βουνά ή από γαλήνιους κήπους σε πολύ κοντινή απόσταση.



Το Ταξίδι που αξίζει να κάνεις στη ΖΩΗ σου . Βιετνάμ είναι και ο κόλπος Halong,



Η δύναμη του χαρακτήρα του βιετναμέζικου λαού είναι έκδηλη στον τρόπο με τον οποίο ξαναγεννήθηκε η χώρα και μεταμορφώθηκε σε έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό της νοτιοανατολικής Ασίας. Πλάι στην Καμπότζη και το Λάος και με την Ταϊλάνδη επίσης κοντά, το Βιετνάμ ανήκει πλέον στις απαραίτητες επιλογές των backpackers.
Ένας από τους σπουδαιότερους λόγους για να επισκεφθείτε το Βιετνάμ είναι και ο κόλπος Halong, στα βόρεια της χώρας, ένα εκπληκτικής ομορφιάς Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Απαρτίζεται από περισσότερους από 3.000 ασβεστολιθικούς σχηματισμούς καρστ που υψώνονται μέσα σε μια γαλήνια λιμνοθάλασσα, διάσπαρτη με νησάκια και πανέμορφες, ήσυχες παραλίες.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Κάμπινγκ .10 από τα καλύτερα οργανωμένα στην Ελλάδα.



Θες λίγο η οικονομική κρίση, θες η ανάγκη του ανθρώπου της πόλης να έρθει ξανά σε επαφή με τη φύση στην πιο αγνή μορφή της, θες ακόμα και η περιέργεια για εξερεύνηση, το κάμπινγκ έγινε σιγά-σιγά μια αγαπημένη και ιδιαίτερα δημοφιλής καλοκαιρινή συνήθεια -για παρέες, για ζευγάρια, για οικογένειες κάθε ηλικίας και κοινωνικού υπόβαθρου. Κι αν το ελεύθερο κάμπινγκ παραμένει ένα «δύσκολο» σπορ για λίγους και μυημένους, τα οργανωμένα κάμπινγκ ανά την Ελλάδα προσφέρουν στον ταξιδιώτη τόσο αυτή την πολυπόθητη επιστροφή στη φύση, όσο και μια σειρά υπηρεσιών που κάνουν λίγο πιο εύκολη τη μετάβαση από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στη σκηνή και το φουσκωτό στρώμα -σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, το κάμπινγκ αποδεικνύεται πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε room-to-let. Με αφορμή τη μεγάλη δημοτικότητα που έχει αποκτήσει το οργανωμένο κάμπινγκ λοιπόν, καθώς και λόγω του ότι η περίοδος Ιουλίου-Αυγούστου είναι η γνωστή «high-season» που επιλέγει ο περισσότερος κόσμος για να φύγει διακοπές, σας παρουσιάζουμε δέκα από τα καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Σίμος Camping / Ελαφόνησος 

Ο αδιαμφισβήτητος «σταρ» των ελληνικών κάμπινγκ, τόσο λόγω των εξαιρετικών παροχών του, κυρίως όμως λόγω της ονειρεμένης, σχεδόν εξωτικής τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται. Βρίσκεται περίπου 4χλμ. από το λιμάνι της Ελαφονήσου, σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου και είναι πεντακάθαρο και άρτια οργανωμένο, ιδανικό για κάθε είδος ταξιδιώτη. Κάθε θέση για σκηνή διαθέτει φυσική ή τεχνητή σκιά, κάτι που -συγχωρείστε μας την υπερβολή αλλά αν έχετε κάνει κάμπινγκ έστω και μία φορά θα καταλάβετε τι εννοούμε- είναι πιο σημαντικό και από το νερό, ενώ αν επιθυμείτε μπορείτε να νοικιάσετε ένα τετράκλινο bungalow. Το mini market διαθέτει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε, για όσο καιρό μείνετε εκεί, ενώ το εστιατόριο και το μπαρ προσφέρουν καλό φαγητό και τίμια ποτά σε κανονικές τιμές. Προσοχή, ωστόσο, γιατί τον Αύγουστο ο κόσμος συρρέει κατά χιλιάδες και η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη.

Camping Coralli / Σέριφος, Λιβαδάκια
Η Σέριφος έχει το δικό της αφοσιωμένο κοινό και ένας από τους λόγους που την αγαπά τόσος κόσμος είναι και το κάμπινγκ Coralli, το οποίο πλησιάζει σε διασημότητα αυτή του Σίμου. Τοποθετημένο πάνω στην υπέροχη παραλία Λιβαδάκια (από την οποία δύσκολα θα ξεκολλήσετε για να ανεβείτε στη χώρα, ή και να πάτε οπουδήποτε αλλού στο νησί) είναι ο ορισμός του «βγαίνω από τη σκηνή και βουτάω στη θάλασσα». Πυκνή βλάστηση -άρα και πολλές θέσεις με σκιά, σύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες και πεντακάθαρες εγκαταστάσεις, κυρίως νεαρός κόσμος και όμορφο, χαλαρό κλίμα. Εξίσου δημοφιλές την αυγουστιάτικη περίοδο, οπότε φροντίστε να κλείσετε θέσεις από νωρίς.


Φοίνικες Camping / Φοινικούντα Μεσσηνίας


Μόλις 2χλμ. έξω από το γραφικό χωριό της Φοινικούντας, το κάμπινγκ αυτό είναι πιο χαμηλών τόνων και προσφέρει στους ταξιδιώτες μία από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσσηνίας μπροστά στα πόδια τους. Βέβαια, δεν υπάρχει και άσχημα παραλία στη Μεσσηνία, εδώ που τα λέμε. Εξαιρετική οργάνωση και καθαριότητα, πολύ καλό φαγητό ενώ υπάρχει και βιβλιοθήκη με λογοτεχνικά βιβλία για όσους τέλειωσαν το ανάγνωσμα που είχαν πάρει μαζί τους και δεν είχαν προνοήσει για backup. Κορώνη, Μεθώνη και Πύλος βρίσκονται σε κοντινή απόσταση για εξορμήσεις, το ίδιο και η εκπληκτική παραλία Βοϊδοκοιλιάς που πραγματικά δεν γίνεται να μην επισκεφθείτε, ενώ κάθε πρωί πραγματοποιούνται περιηγήσεις με καΐκι προς Σαπιέντζα και Μαράθι. Όπως βλέπετε, γίνονται πράγματα στη Φοινικούντα.
Camping Club Αγία Άννα / Αγία Άννα Εύβοιας



Το συγκεκριμένο κάμπινγκ είναι ό,τι πιο κοντινό θα βρείτε σε ξενοδοχείο, κάτι που το καθιστά ιδανικό για οικογένειες με πιτσιρίκια που έχουν ανάγκη από λίγη αποκέντρωση χωρίς όμως να στερηθούν τις σύγχρονες, πολυτελείς υπηρεσίες. Εκτός από τις ολοκαίνουριες σκηνές και τα πλήρως εξοπλισμένα bungalows, υπάρχουν πολυτελή studio, ξενώνες, καμπάνες, μέχρι και yurts -παραδοσιακές, κυκλικές κατοικίες με ασιατική καταγωγή, με κωνική σκεπή που ανοίγει για να κοιμάστε κάτω από τον έναστρο ουρανό. Κατά τα άλλα έχουμε και λέμε: μπαρ, pool bar, εστιατόριο, πισίνα, γήπεδα μπάσκετ και beach volley και πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Δε θα προλάβετε να πάτε καν στην παραλία -η οποία είναι πανέμορφη.

Αρμενιστής Camping / Σιθωνία Χαλκιδικής



Ένα ακόμα διάσημο κάμπινγκ, κυρίως μεταξύ των 20άρηδων αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα δείτε και πολλά μεγαλύτερα ζευγάρια και οικογένειες. Ούτως ή άλλως, όπως λέει και το γνωστό ρητό, «σαν τη Χαλκιδική, δεν έχει». Εκτός από τις κλασικές σκηνές, το κάμπινγκ προσφέρει τις εξής επιλογές: τροχόσπιτα, mobile homes και youth hostel, για κάθε γούστο και κάθε budget. Στον τομέα των δραστηριοτήτων, οι επιλογές είναι ακόμα περισσότερες: θαλάσσιο σκι, wakeboard, καγιάκ, φουσκωτά θαλάσσια παιχνίδια, beach volley, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, γιόγκα και πολλά άλλα. Επίσης, διαθέτει πολύ καλό εστιατόριο και εξαιρετικό μπαρ. Το αδιαμφισβήτητα μεγάλο ατού του Αρμενιστή όμως είναι το θερινό σινεμά που διαθέτει, για προβολές δίπλα στη θάλασσα.

Far Out Camping / Ίος, Παραλία Μυλοπότα



Γιατί αν δεν κάνει κάμπινγκ στην Ίο, τότε που; Το συγκεκριμένο κάμπινγκ αποτελεί κομμάτι του Far Out Beach Club και βρίσκεται στην υπέροχη παραλία του Μυλοπότα, μέσα σε έναν απέραντο αρχαίο ελαιώνα που προσφέρει σκιά και δροσιά -ας μην ξαναπούμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα δύο για τους κατασκηνωτές. Αν έχετε διάθεση για κάτι πιο φαντασμαγορικό από σκηνή αλλά σχετικά οικονομικό, το Far Out προσφέρει άνετες καμπίνες, κυκλικά bungalows αλλά και κανονικά δωμάτια (δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα). Από δραστηριότητες έχουμε κι εδώ έναν τεράστιο κατάλογο, από πισίνες και γήπεδα μπάσκετ και τένις μέχρι κέντρο καταδύσεων, γυμναστήριο και γιόγκα, ενώ οποιαδήποτε υπηρεσία μπορεί να χρειαστείτε είναι στη διάθεσή σας -από πλυσταριό και θυρίδες ασφαλείας μέχρι ενοικίαση οχημάτων και piercing (γιατί, γιατί όχι;).

Μάκης Camping / Σίφνος, Καμάρες



Η Σίφνος είναι ένα αριστούργημα από μόνη της, οπότε το βασικό της οργανωμένο κάμπινγκ δε θα μπορούσε να μην είναι τουλάχιστον εξαιρετικό. Βρίσκεται στο μεγαλύτερο παραλιακό χωριό της Σίφνου, πάνω σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, τις Καμάρες με τη χρυσή αμμουδιά και το βραβείο γαλάζιας σημαίας, ενώ απέχει μόλις 600μ. από το λιμάνι. Μικρό, πεντακάθαρο, με πυκνή βλάστηση και καλαμωτές, διαθέτει αναψυκτήριο, μίνι μάρκετ, κοινόχρηστη κουζίνα, πλυντήρια, χώρο φύλαξης πραγμάτων κ.α. Ενώ δίπλα στο κάμπινγκ υπάρχουν διαθέσιμα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στούντιο. Δεν ξέρω αν προσέξατε το «μικρό» που είπαμε πριν. Κοινώς, αν σκοπεύετε να μείνετε στον Μάκη, κάντε άμεσα την κράτησή σας.

Camping Achivadolimni / Μήλος, Αχιβαδολίμνη



Μπορεί στο «απόλυτο ζευγαρονήσι» το κάμπινγκ να μην είναι η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό, μια επίσκεψη όμως στην όμορφη περιοχή της Αχιβαδολίμνης και στο τέλεια οργανωμένο κάμπινγκ της φτάνει για να πείσει και τον πιο δύσκολο ταξιδιώτη. Πάνω σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού (και αρκετά μεγάλη για να μην πέφτει ο ένας λουόμενος πάνω στον άλλο), το κάμπινγκ είναι ιδανικό τόσο για πολυμελείς οικογένειες όσο και για παρέες 17χρονων που κάνουν πρώτοι φορά διακοπές μόνοι τους. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κλασικές σκηνές και λευκά, παραδοσιακά bungalows με θέα στη θάλασσα ή το βουνό, ενώ αν είστε του αθλητισμού φτιάξτε πρόγραμμα από τώρα: scuba diving, windsurfing, kite board, κανό-καγιάκ, beach volley, ιστιοπλοΐα αλλά και πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού. Η πισίνα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή, το pool bar προσφέρει δροσερά κοκτέιλ ενώ το εστιατόριο του κάμπινγκ εκτός από εξαιρετικό φαγητό, σου δίνει την επιλογή πακέτων διαμονής με πρωινό, ημιδιατροφή ή και πλήρη διατροφή. Το μόνο μείον είναι πως οι θέσεις με σκιά θα μπορούσαν να είναι περισσότερες.
Camping Γραμμένο / Παλαιόχωρα Χανίων, Κρήτη



Αρκετά κοντά στην εμπειρία του ελεύθερου κάμπινγκ, κυρίως λόγω του «ανοιχτού» του σχεδιασμού, το κάμπινγκ Γραμμένο βρίσκεται μέσα σε ένα μαγικό κεδρόδασος, μόλις 4χλμ. από το κέντρο της Παλαιόχωρας, με τα μπλε νερά του Λιβυκού πελάγους να δίνουν τον εξωτικό τόνο στο ήδη εντυπωσιακό σκηνικό. Μπορείτε να μείνετε σε σκηνή, δική σας ή ενοικιαζόμενη από το κάμπινγκ, ή σε μία από τις πολυτελείς τροχοβίλες που διατίθενται. Ο χώρος του κάμπινγκ είναι καθαρός και πλήρως εξοπλισμένος με όλες τις βασικές παροχές, ο κατάλογος με τα θαλάσσια σπορ είναι κι εδώ μακρύς ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται αρκετές εκδρομές με καραβάκι προς Γαύδο, Σφακιά, Ελαφονήσι, Φαράγγι Σαμαριάς και αλλού, καθώς και πεζοπορίες σε γραφικά μονοπάτια της περιοχής.




Camping Λύχνος / Παραλία Λύχνος, Πάργα





Για μια πιο «απομονωμένη» εμπειρία, σε έναν ονειρεμένο χώρο που σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για μερικές μέρες ησυχίας, ξεκούρασης και απόλαυσης, το κάμπινγκ Λύχνος κοντά στην Πάργα είναι μάλλον αυτό που έχετε ανάγκη. Βρίσκεται μέσα σε μια ιδιωτική έκταση άνω των 20 στρεμμάτων γεμάτη με ελαιόδεντρα και φιλοξενεί τόσο το κάμπινγκ όσο και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Στα κρυστάλλινα μπλε νερά του κόλπου κρύβονται θαλάσσιες σπηλιές -αν η παραλία με την παχιά άμμο δεν σας είναι αρκετή- ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εκδρομών στις γύρω, εκπληκτικές παραλίες, με βαρκάκι. Μιας και είπαμε βαρκάκι, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν από βαρκάδες, καταδύσεις, ψαροντούφεκο και καγιάκ μέχρι ποδηλασία, ψάρεμα, θαλάσσια σπορ, εικαστικά δρώμενα, συναυλίες και εκδρομές.


 Mε πληροφορίες από το e-camping.gr

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοι ήταν οι 12 Θεοί του Ολύμπου



Ποιοι ήταν οι 12 Θεοί του Ολύμπου; Υπάρχουν διάφορες εκδοχές, ωστόσο μια είναι η επικρατέστερη. Δείτε όλες τις πληροφορίες για το Δωδεκάθεο μέσα από τα χρήσιμα και κατατοπιστικά άρθρα και βίντεο που συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε.



Ποιοι ήταν οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου (απόσπασμα κειμένου από wikipedia.org)
Οι δώδεκα Θεοί του Ολύμπου είναι οι κύριοι θεοί της Ελληνικής μυθολογίας που κατοικούσαν στην κορυφή του Ολύμπου. Οι Ολύμπιοι θεοί κέρδισαν την εξουσία νικώντας τους Τιτάνες στην Τιτανομαχία. Στην πραγματικότητα οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο δωδεκάθεο, αλλά υπήρχαν μεγάλοι και μικρότεροι θεοί και άλλοι που λατρεύονταν τοπικά π.χ. ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Άδης ήταν οι μεγαλύτεροι θεοί, ενώ ο Διόνυσος ήταν μικρότερος θεός. Το δωδεκάθεο είναι έννοια που σχηματίστηκε από δυτικούς λόγιους τον 16ο-17ο αιώνα και έχει εμφανιστεί με διάφορες συνθέσεις ανάμεσα σε 14 θεούς.

Οι δώδεκα θεοί ήταν οι κυριότεροι θεοί που λατρεύονταν στην αρχαία Ελλάδα και λέγεται ότι κατοικούσαν στην κορυφή του Ολύμπου.
Στην πραγματικότητα οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο δωδεκάθεο,αλλά υπήρχαν μεγάλοι και μικρότεροι θεοί και άλλοι που λατρεύονταν τοπικά. Το δωδεκάθεο είναι έννοια που σχηματίστηκε τον 16ο - 17ο αιώνα.
Δίας: Ήταν η ύψιστη θεότητα του αρχαιοελληνικού πανθέου, καθώς και θεός του ουρανού και του κεραυνού. Λατρευόταν ως ο θεός που καθόριζε τις τύχες των ανθρώπων και ρύθμιζε την ηθική τάξη του κόσμου.

Ήρα: Στην ελληνική μυθολογία, η Ήρα ήταν αδερφή και γυναίκα του Δία, κόρη του Κρόνου και της Ρέας. Ήταν η θεά του γάμου και προστάτιδα των γυναικών. Προς τιμή της Ήρας γίνονταν γιορτές σε πολλές πόλεις της αρχαίας Ελλάδας που ονομάζονταν Ηραία. Τα λαμπρότερα Ηραία γίνονταν στο Άργος, τη Σάμο και την Ολυμπία.

Ποσειδώνας: Γιος του Κρόνου και της Ρέας και αδελφός του Δία. Στην Ελληνική μυθολογία ο Ποσειδώνας ήταν ο Θεός της θάλασσας, των ποταμών, των πηγών και των πόσιμων νερών. Με την τρίαινά του μπορούσε τόσο να δημιουργεί τρικυμίες όσο και να ηρεμεί τα νερά. Θεωρούνταν προστάτης των ναυτικών και των ψαράδων.


Δήμητρα: Μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες θεές της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Θεά της βλάστησης και της γεωργίας, προστάτευε ιδιαίτερα τις καλλιέργειες δημητριακών και τους αγρότες. Ήταν επίσης αυτή που θέσπισε τα Ελευσίνια Μυστήρια.

Εστία: Προστάτιδα της οικογενειακής ευτυχίας, είχε ως ιερό της το κέντρο του σπιτιού. Ήταν η μεγαλύτερη κόρη και το πρώτο παιδί του Κρόνου και της Ρέας, για αυτό και τέθηκε επικεφαλής όλων των μεγάλων Θεοτήτων.

Ήφαιστος: Ήταν πανέξυπνος και εφευρετικότατος, άρχοντας των κατασκευών και της μεταλλουργίας, επιδέξιος και δυνατός τεχνίτης.

Αφροδίτη: Η Αφροδίτη αναδύθηκε από τη θάλασσα και αποτέλεσε το συνώνυμο της γυναικείας ομορφιάς κατά την αρχαιότητα. Θεά του έρωτα και της αγάπης. Θεοί και θνητοί, ήταν όλοι μπλεγμένοι στα ερωτικά της δίχτυα.

Ερμής: Ήταν ο αγγελιοφόρος που έφερνε μηνύματα σε Θεούς και ανθρώπους. Προστάτης των εμπόρων, των οδοιπόρων και των παλαιστών, εξελίχθηκε σε Θεό του πνεύματος.

Απόλλων: Ο Απόλλωνας ήταν ο Θεός του φωτός, της μουσικής και της Αρμονίας. Γεννημένος στο ιερό νησί της Δήλου, ανέβηκε από την πρώτη κιόλας μέρα στον Όλυμπο. Όπως και στη Θεά Αθηνά, ιερός αριθμός του ήταν το "7», δηλαδή ο αριθμός της πληρότητας, του πνεύματος και του μακρόκοσμου.

Άρης: Ήταν γιος του Δία και της Ήρας. Θεός του πολέμου, εμφανίζεται προκλητικός και εκπροσωπεί την παρορμητική φύση του. Χαρακτηριστικό του αποτελούν οι πολλές διαμάχες με την έτερη πολεμική Θεά, την Αθηνά, έτσι όπως τις περιγράφει και ο Όμηρος στην Ιλιάδα.

Άρτεμις: Δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, ήταν η Θεά της άγριας φύσης και του κυνηγιού, προστάτιδα των λεχώνων γυναικών και της υπαίθρου. Τα σύμβολα της Άρτεμις ξεκινούσαν από ζώα και φυτά και κατέληγαν σε όπλα όπως κατσίκα, ελάφι, φίδι, δάφνη, φοίνικας, σπαθί, φαρέτρα, ακόντιο και άλλα.


Αθηνά: Θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου. Ο Παρθενώνας στην Αθήνα είναι ο πιο διάσημος ναός αφιερωμένος σε εκείνη. Η Αθηνά ήταν η αγαπημένη κόρη του Δία. Συμβολίζεται από μια κουκουβάγια και έφερε μια ασπίδα από δέρμα κατσίκας.