Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Πολωνία- Βαρσοβία .1η Έκθεση Τουρισμού Grecka Panorama .


«Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτικών πρακτόρων για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τις Σέρρες, οι οποίες προβλήθηκαν με ειδικό προωθητικό υλικό στο περίπτερο που επισκέφθηκαν χιλιάδες ανθρώπων και απλών πολιτών. Αυτό το ενδιαφέρον πιστοποιήθηκε και κατά την διάρκεια των συναντήσεών μας με παράγοντες του χώρου του τουρισμού».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης-Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στην 1η Έκθεση Τουρισμού Grecka Panorama, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην TORWAR Arena της πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβία από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου.


Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος συναντήθηκε και με τον καταξιωμένο Σερραίο σεφ Θεόφιλο Βαφείδη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου “Hellas travel” και παρουσιάζει δική του εκπομπή στην Πολωνική τηλεόραση.
    
Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πρώτους προορισμούς για τους Πολωνούς, και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των 
tour operators για την περίοδο 2014 οι Πολωνοί επισκέπτες στη χώρα μας έφθασαν τους 588.000. Σε μία αγορά 40 εκατομμυρίων και καθότι η σταθερή οικονομική ανάπτυξη της χώρας προδιαθέτει μία μεγάλη αύξηση τουρισμού τα επόμενα έτη, είναι σημαντική η εδραίωση και η ενδυνάμωση της ελληνικής παρουσίας. Ανταγωνιστικοί προορισμοί όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία κα. προσδοκούν σε μία αύξηση του μεριδίου της αγοράς τους στην Πολωνία και λαμβάνουν υπόψη την κοινωνικό-οικονομική αυτή άνοδο της μεσαίας αστικής τάξης.

Η έκθεση Grecka Panorama έχει τη στήριξη και συμμετοχή όλων των μεγαλύτερων tour operators της Πολωνίας (Grecos, Rainbow Tours, TUI, Neckermann, ITAKA και Mouzenidis Travel).

Η έκθεση τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βαρσοβία, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της ΗΑΤΤΑ και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας “ΕΡΜΗΣ”.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Σκωτία -Γλασκωβη


Η Γλασκώβη (αγγλ.:Glasgow) είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, με τον ποταμό Κλάιντ να τη διασχίζει από τα ανατολικά προς τα δυτικά, περνώντας μέσα από το κέντρο της. Ο πληθυσμός της πόλης το 2001 ήταν 578.790 κάτοικοι, αλλά η ευρύτερη περιοχή, γνωστή και ως Greater Glasgow έχει 1,1 εκατομύρια κατοίκους. Η πόλη της Γλασκώβης ανήκει διοικητικά στον νομό με το όνομα Στραθκλάιντ, και βρίσκεται στην κεντροδυτική περιοχή της Σκωτίας (χάρτης δεξιά). el.wikipedia.org

Αρχιτεκτονικώς η Γλασκώβη ονομάζεται και Σικάγο της Ευρώπης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολεοδομικώς το κέντρο της πόλης έχει μεγάλες λεωφόρους σε διάταξη δικτύου (παράλληλους και κάθετους δρόμους), ενώ και τα κτίρια της έχουν χαρακτήρα αμερικάνικης αρχιτεκτονικής με επιβλητικές και βαριές όψεις, σκοτεινού χρώματος.

Ο επισκέπτης στην πόλη αξίζει να επισκευτεί το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου της Γλασκώβης, το δημαρχείο μπροστά στην κεντρική πλατεία της πόλης, το κτήριο Macintosh στο Glasgow School of Art, τον κεντρικό καθεδρικό ναό, όπως επίσης και το καινούργιο Science Museum με το περίεργο ελλειπτικό του σχήμα. Τα περισσότερα εμπορικά μαγαζιά είναι κατά μήκος των πεζόδρομων στην Buchanan street και Sauchiehall street.



Στη Γλασκώβη έχουν έδρα τα πανεπιστήμια Glasgow, Strathclyde, Glasgow Caledonian και Glasgow School of Art. Οι περισσότεροι φοιτητές μένουν στο δυτικό μέρος της πόλης (west-end), ακόμα και αυτοί που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια του Strathclyde και Caledonian, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Η περιοχή του west-end θεωρείται η πιο ασφαλής για κατοίκηση σε σχέση με το κέντρο ή την ανατολική περιοχή της Γλασκώβης. Το πανεπιστήμιο University of the West of Scotland βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στην πόλη της Γλασκώβης.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας!


Πρόσφατα, η Telegraph συμπεριέλαβε σε άρθρο της 2 διάσημα φαράγγια της Ελλάδας, του Βίκου και της Σαμαριάς, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες, αλλά κυρίως τις ομορφιές τους. Πράγματι, όσοι τα έχουν επισκεφτεί, καταλαβαίνουν με την πρώτη ματιά ότι πρόκειται για μεγαλείο της φύσης, που αξίζει τον κόπο να γνωρίσει κάποιος. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, λίγο καλύτερα τα δημοφιλή και τα λιγότερα διάσημα φαράγγια της χώρας μας, έτσι ώστε να βρεθούμε σύντομα στα μονοπάτια τους, ζώντας μια αξέχαστη εμπειρία.
Φαράγγι του Βίκου
perierga.gr - Γνωρίστε 6 από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας!
perierga.gr - Γνωρίστε 6 από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας!
Στα 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, το φαράγγι του Βίκου με μήκος 20 χιλιόμετρα και βάθος που ξεπερνάει τα χίλια μέτρα έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου παγκοσμίως, λαμβάνοντας υπόψη την αναλογία πλάτους/βάθους του, αφού το άνοιγμά του είναι το μικρότερο παγκοσμίως. Αν σκοπεύετε να περιηγηθείτε στο φαράγγι, με μια έμπειρη ομάδα δεν θα ξεπεράσετε τις 5 ώρες, ξεκινώντας από τα χωριά Μονοδένδρι και Κουκούλι και καταλήγοντας κοντά στον οικισμό του Βίκου. Από το χωριό Βραδέτο (θέση Μπελόη), όπως και από τη θέση Οξιά, η θέα προς το φαράγγι είναι πανοραμική και πραγματικά αξεπέραστη και η χλωρίδα του με την ιδιαίτερη ποικιλία της εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.
Φαράγγι της Σαμαριάς
perierga.gr - Γνωρίστε 6 από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας!
perierga.gr - Γνωρίστε 6 από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας!
Στο νότιο τμήμα του νομού Χανιών, το Φαράγγι της Σαμαριάς -ή αλλιώς Φάραγγας όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι- αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής και ολόκληρης της Κρήτης, γι’ αυτό πριν αρχίσετε τις μαντινάδες και τις ρακές σε ένα ταξίδι σας προς τα εκεί, φορέστε τα ορειβατικά σας και επισκεφτείτε το. Με μήκος 18 χιλιομέτρων θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης και φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη πουλιών και ζώων, αλλά και 450 είδη φυτών που σύμφωνα με το νόμο δεν επιτρέπεται να αφαιρεθούν από το χώρο της Σαμαριάς. Από το 2010 βρίσκεται στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO κι απ’ ό,τι φαίνεται όχι άδικα.
Φαράγγι Αχέροντα
perierga.gr - Γνωρίστε 6 από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας!
perierga.gr - Γνωρίστε 6 από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας!
Γνωρίστε από κοντά τον ποταμό Αχέροντα, που διασχίζει τους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης, και τις πηγές του, ακολουθήστε το μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι Σουλιώτες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και ξεκινήστε πεζοπορία από τη θέση Σκάλα Τζαβέλαινας με προορισμό το χωριό Σαμονίβα, προκειμένου να αντικρύσετε στη διαδρομή το υπέροχο θέαμα που δημιουργεί το στενό και επιβλητικό φαράγγι του Αχέροντα, με τις κατάφυτες πλαγιές, που σχηματίζεται από τα βουνά της Παραμυθιάς και του Σουλίου.
Φαράγγι του Βουραϊκού
perierga.gr - Γνωρίστε 6 από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας!
perierga.gr - Γνωρίστε 6 από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας!
Στην Πελοπόννησο, 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Καλαβρύτων, το Φαράγγι του Βουραϊκού καλύπτει μια έκταση μήκους 20 χιλιομέτρων και μαζί με τα Αροάνια όρη αποτελεί μια προστατευόμενη περιοχή που θεωρείται Εθνικό Πάρκο. Το φαράγγι διαρρέει ο Βουραϊκός ποταμός, ο οποίος το «βάφτισε», ενώ η φύση της περιοχής είναι απαράμιλλης ομορφιάς και ιδιαιτέρως σημαντική, αφού εκεί συναντώνται σπάνια και προστατευμένα είδη χλωρίδας. Το φαράγγι διασχίζει επίσης ο μοναδικός στην Ελλάδα οδοντωτός σιδηρόδρομος, ο οποίος ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1889, ολοκληρώθηκε το 1896 και περνάει σε μεγάλο μήκος του από σήραγγες και γέφυρες, σε μια απόσταση 22 χιλιομέτρων. Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για τουριστική περιήγηση σε μία από τις ομορφότερες διαδρομές της Ελλάδας.
Φαράγγι του Λούσιου
perierga.gr - Γνωρίστε 6 από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας!
perierga.gr - Γνωρίστε 6 από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας!
Παραμένοντας στην Πελοπόννησο, στην πλευρά της Αρκαδίας, ο Λούσιος ποταμός και το εντυπωσιακό, ομώνυμο φαράγγι μήκους 15 χιλιομέτρων και πλάτους περίπου 2 χιλιομέτρων προσφέρει ένα πανέμορφο θέαμα, αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Αρκαδίας. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η άγρια, παρθένα βλάστησή του, όπου τα κυπαρίσσια, οι ιτιές, οι λεύκες, τα πουρνάρια, τα πλατάνια, οι μυρτιές, οι φτελιές και η γενικότερη πλούσια χλωρίδα του γεμίζει τον επισκέπτη με οξυγόνο και το τοπίο με πράσινο. Στην περιοχή «συχνάζει» και πλούσια πανίδα με μεγάλη ποικιλία πουλιών, ερπετών κ.ο.κ., ενώ οι λαξευμένες μονές στους βράχους, δίνουν μοναδική ατμόσφαιρα στο τοπίο, κάνοντας τη διάσχιση του φαραγγιού μια ιδιαίτερη εμπειρία για τον επισκέπτη.
Φαράγγι Ασωπού
perierga.gr - Γνωρίστε 6 από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας!
perierga.gr - Γνωρίστε 6 από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας!
Γνωστό από την αρχαιότητα, στις παρυφές της Οίτης και του Καλλιδρόμου, το στενό πέρασμα που σχηματίζουν οι κάθετες βουνοπλαγιές αποτελεί ένα από τα πιο προσβάσιμα, αλλά παρ’ όλ’ αυτά πανέμορφα φαράγγια της Ελλάδας, αυτό του Ασωπού. Πρόκειται για μια υπέροχη διαδρομή που συνδυάζει περπάτημα, αλλά και κολύμπι, με πολλά πλατάνια και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Η διαδρομή που ξεκινάει κάτω από τη σιδηροδρομική γέφυρα της Παπαδιάς και καταλήγει στη γέφυρα του Ασωπού θεωρείται η πιο ενδιαφέρουσα, αν θέλετε να «ρουφήξετε» τις ομορφιές της περιοχής όσο το δυνατόν περισσότερο.
πηγή: clickatlife.gr

Το βίντεο του ΕΟΤ που σαρώνει τα βραβεία – Οι ομορφιές της χώρας σε 4 λεπτά


Ένα νέο τουριστικό βίντεο με τίτλο «Greek Tourism. An eternal joyrney», το οποίο παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό, έχει καταφέρει να αποσπάσει τρία τιμητικά βραβεία σε τρία διεθνή τουριστικά φεστιβάλ που διοργανώνονται ανά το κόσμο μέσα στο 2015.
Το βίντεο, το οποίο είναι μια παραγωγή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, κατάφερε πρόσφατα να κατακτήσει το βραβείο «Blue Danube» (Γαλάζιος Δούναβης) για το καλύτερο πολιτιστικό τουριστικό φιλμ στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών και Οικολογικών ταινιών SILAFEST 2015 (30/8-5/9/2015), που έγινε στο Veliko Gradište της Σερβiας.
Το ίδιο ωστόσο φιλμ έχει διακριθεί μέσα στο 2015 σε άλλα δύο αντίστοιχα φεστιβάλ. Κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Country στο Βερολίνου, κατά την διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB, ενώ το πρώτο βραβείο κατέκτησε και στο τουριστικό φεστιβάλ των Η.Π.Α. «US International Film and Video Festival».



Serres Currier


Απο .iefimerida.gr

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις

 Κοπεγχάγη, Δανία

Το περιοδικό Monocle, στα πλαίσια της καθιερωμένης, ετήσιας έρευνάς του με θέμα «Ποιότητα Ζωής», εκτιμά κάθε χρόνο τις πόλεις του κόσμου βάσει τεσσάρων βασικών παραγόντων: τη διαθεσιμότητα δρομολογίων διεθνών πτήσεων, την ευκολία μετακίνησης με ποδήλατο, τα καλά μέρη για φαγητό και τις δημόσιες βιβλιοθήκες που διαθέτει η κάθε πόλη. Φέτος, ωστόσο, το περιοδικό αποφάσισε να προσθέσει άλλους 22 παράγοντες στη διαδικασία αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων το κόστος ζωής και την τιμή για μια κούπα καφέ σε κάθε πόλη. Αυτό οδήγησε σε μια τεράστια αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης που έφτασε στην πρώτη θέση: το Τόκιο της Ιαπωνίας. “Καταφέρνει να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη μητρόπολη του κόσμου: Να παρέχει μια εξαιρετική ποιότητα ζωής τόσο στους κατοίκους του όσο και σε όσους το επισκέπτονται. Από τον πολιτισμό μέχρι την ασφάλεια, από το φαγητό μέχρι την ευγένεια, τα έχει όλα. Το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη πρέπει να μάθουν από αυτό”, σχολιάζει το Monocle για το Τόκιο. Δείτε τη λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις στη συνέχεια…
10. Ζυρίχη, Ελβετία 
perierga.gr - Oι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις
9. Μόναχο, Γερμανία
perierga.gr - Oι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις
8. Ελσίνκι, Φινλανδία
perierga.gr - Oι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις
7. Βανκούβερ, Καναδάς
perierga.gr - Oι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις
6. Στοκχόλμη, Σουηδία
perierga.gr - Oι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις
5. Σίδνεϊ, Αυστραλία
perierga.gr - Oι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις
4. Μελβούρνη, Αυστραλία
perierga.gr - Oι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις
3. Βερολίνο, Γερμανία
perierga.gr - Oι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις
2. Βιέννη, Αυστρία
perierga.gr - Oι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις
1. Τόκιο, Ιαπωνία
perierga.gr - Oι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις


Όταν οι Κινέζοι αντιγράφουν τις διασημότερες πόλεις του πλανήτη

Το ότι οι Κινέζοι έχουν γίνει «ειδικοί» στην κατασκευή απομιμήσεων επώνυμων προϊόντων είναι γνωστό. Αλλά η «δραστηριότητά» τους δεν περιορίζεται εκεί. Η Κίνα αποφάσισε να ξεπεράσει τον εαυτό της και να αντιγράψει ολόκληρες πόλεις. Ορίστε ένα φωτογραφικό ταξίδι σε 11 από πόλεις-«μαϊμούδες» στην απίστευτη χώρα της Κίνας.
1. Τιανζίν
perierga.gr - Όταν οι Κινέζοι αντιγράφουν τις διασημότερες πόλεις του πλανήτη
Δίπλα στο λιμάνι της Τιανζίν βρίσκεται το Florentia Village, ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο περίτεχνα σχεδιασμένο για να μοιάζει με ιταλικό χωριό. Διακοσμημένο με σιντριβάνια, πλατείες με μωσαϊκά, με κατασκευασμένα κανάλια και γέφυρες, το Florentia Village δίνει την αίσθηση πως βρίσκεστε πράγματι στην Ιταλία.
2. Τιαντουτσένγκ
perierga.gr - Όταν οι Κινέζοι αντιγράφουν τις διασημότερες πόλεις του πλανήτη
Ταξιδεύοντας λίγα χιλιόμετρα έξω από την Σαγκάη μπορείτε να βρεθείτε ξαφνικά στο Παρίσι. Η Τιαντουτσένγκ, που κατασκευάστηκε ως αντίγραφο της πρωτεύουσα της Γαλλίας, έχει ακόμα και τον δικό της Πύργο του Άιφελ. Πάντως, αν και σχεδιάστηκε να φιλοξενεί 10.000 κατοίκους, παραμένει σε μεγάλο μέρος της ακατοίκητη.
3. Γκουανγκντόνγκ
perierga.gr - Όταν οι Κινέζοι αντιγράφουν τις διασημότερες πόλεις του πλανήτη
Στη μέση της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ βρίσκεται ένα αντίγραφο του Χάλστατ, του ιστορικού χωριού της Αυστρίας. Οι Κινέζοι ξόδεψαν 940 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσουν ένα πλήρες αντίγραφο του χωριού που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
4. Overseas Chinese Town East
perierga.gr - Όταν οι Κινέζοι αντιγράφουν τις διασημότερες πόλεις του πλανήτη
Καθώς ταξιδεύετε στο Χονγκ Κονγκ μπορείτε να βρεθείτε ξαφνικά σε ένα τοπίο που θυμίζει Ελβετία. Το «Overseas Chinese Town East» είναι ένα θεματικό πάρκο που κατασκευάστηκε ως αντίγραφο της Ελβετικής πόλης Ιντερλάκεν. Ανάμεσα στα υπερπολυτελή θέρετρα και τα γήπεδα γκολφ μπορείτε να βρείτε και ένα αντίγραφο της ξύλινης γέφυρας της Λοζάνης, Kappelbrücke.
5. Tonghui Town International Bar Street
perierga.gr - Όταν οι Κινέζοι αντιγράφουν τις διασημότερες πόλεις του πλανήτη
Οι Κινέζοι φαίνεται πως ενθουσιάστηκαν από το Ιντερλάκεν το οποίο αποτελεί έμπνευση για μια ακόμα συνοικία, αυτή τη φορά στο κέντρο του Πεκίνου. Το Tonghui Town International Bar Street δημιουργήθηκε με έμπνευση την ελβετική πόλη, καθώς και επιρροές από τη Βαυαρία και τις Άλπεις, για να γίνει στέκι για τους κατοίκους της πόλης. Δεν το κατάφερε και σήμερα παραμένει εγκαταλελειμμένο.
6.Τιανζίν
perierga.gr - Όταν οι Κινέζοι αντιγράφουν τις διασημότερες πόλεις του πλανήτη
Στην Τιανζίν κάποιοι οραματίστηκαν να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο του Μανχάταν, με σκοπό να γίνει ένα νέο οικονομικό κέντρο του κόσμου. Δημιούργησαν αντίγραφα των κτηρίων Rockefeller και Lincoln Center καθώς και την δική τους Σχολή Τζούλιαρντ. Το σχέδιο που θα ολοκληρωνόταν το 2019 απέτυχε και σήμερα η περιοχή είναι μια πόλη φάντασμα.
7. Thames Town
perierga.gr - Όταν οι Κινέζοι αντιγράφουν τις διασημότερες πόλεις του πλανήτη
Στη Σαγκάη, στο διαμέρισμα Σονγκζιάνγκ, βρίσκεται η Thames Town, η οποία, όπως προδίδει και το όνομά της, θα σας μεταφέρει στο Λονδίνο. Κτήρια βικτοριανής αρχιτεκτονικής, μερικά αυθεντικά αντίγραφα σπιτιών από την Αγγλία, και pubs κατασκευάστηκαν ως μέρος ενός προγράμματος (1 City — 9 Towns) που καλούσε τους κατοίκους της Σαγκάης να ζήσουν το όνειρό τους για ένα σπίτι σε μια ευρωπαϊκή πόλη.
8. Άντινγκ
perierga.gr - Όταν οι Κινέζοι αντιγράφουν τις διασημότερες πόλεις του πλανήτη
Το ίδιο πρόγραμμα δημιούργησε και την Γερμανική Πόλη του Άντινγκ, επίσης στα περίχωρα της Σαγκάης. Για την κατασκευή της οι υπεύθυνοι του προγράμματος προσέλαβαν Γερμανούς αρχιτέκτονες, με σκοπό να δημιουργήσουν μια σύγχρονη «γερμανική πόλη». Στα σχέδια ήταν να φιλοξενεί 50.000 κατοίκους. Παραμένει όμως στο μεγαλύτερο μέρος της άδεια, με μόλις ένα στα πέντε διαμερίσματα να κατοικούνται.
9. Ολλανδική Πόλη του Πουντόνγκ
perierga.gr - Όταν οι Κινέζοι αντιγράφουν τις διασημότερες πόλεις του πλανήτη
Μια άλλη περιοχή που βρέθηκε στο στόχαστρο του προγράμματος 1 City — 9 Towns ήταν το Άμστερνταμ. Στην Ολλανδική Πόλη του Πουντόνγκ μπορείτε να συναντήσετε ακριβή αντίγραφα από διάφορα κτήρια της πρωτεύουσας της Ολλανδίας, καθώς και ένα σύνολο από αρχιτεκτονικά στερεότυπα της χώρας όπως ανεμόμυλοι και κανάλια.
10. North Europe Town
perierga.gr - Όταν οι Κινέζοι αντιγράφουν τις διασημότερες πόλεις του πλανήτη
Μέρος του προγράμματος 1 City — 9 Towns ήταν και η North Europe Town, που κατασκευάστηκε με βάση την σουηδική πόλη της Σιγκτούνα. Η σημερινή πόλη φάντασμα περιέχει επιρροές από την Σκανδιναβία, όπως ένα αντίγραφο της λίμνης Μάλαρεν και του κτηρίου της Βουλής της Ισλανδίας.
11. Breeza Citta di Pujiang
perierga.gr - Όταν οι Κινέζοι αντιγράφουν τις διασημότερες πόλεις του πλανήτη
Έξω από την Σαγκάη βρίσκεται και η Breeza Citta di Pujiang. Οι Ιταλοί αρχιτέκτονες δημιούργησαν μια συνοικία που θα έμοιαζε με μια σύγχρονη πόλη της Ιταλίας. Ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο και όπως και οι περισσότερες άλλες προσπάθειες η πόλη παραμένει σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητη.


πηγή: fortunegreece.gr

Όμορφες αστικές παραλίες στον κόσμο!

Μια βουτιά σε κοντινές παραλίες σε μητροπόλεις του κόσμου αποτελεί ιδανική διαφυγή μιας δύσκολης μέρας, αλλά και μια ανάσα δροσιάς από την ζέστη του καλοκαιριού, ειδικά όταν προσεγγίζονται εύκολα από τον τόπο κατοικίας. Σε διάφορες πόλεις οι αστικές παραλίες μπορεί να γεμίζουν εύκολα με κόσμο ωστόσο αποτελούν μια μικρή όαση στο “κλεινόν άστυ” για καθημερινή απόδραση. Δέκα τέτοιες μικρές ή μεγαλύτερες ακτές που προσφέρουν σημαντικά προνόμια στους κατοίκους των πόλεων όπου βρίσκονται θα δείτε στη συνέχεια…
1. Τελ Αβίβ, Ισραήλ
perierga.gr - Όμορφες αστικές παραλίες στον κόσμο!
2. Jumeirah, Ντουμπάι
perierga.gr - Όμορφες αστικές παραλίες στον κόσμο!
3. Copacabana, Βραζιλία
perierga.gr - Όμορφες αστικές παραλίες στον κόσμο!
4. Κέιπ Τάουν, Βραζιλία
perierga.gr - Όμορφες αστικές παραλίες στον κόσμο!
5. Bondi Beach, Σίδνεϊ, Αυστραλία
perierga.gr - Όμορφες αστικές παραλίες στον κόσμο!
6. La Barceloneta, Βαρκελώνη, Ισπανία
perierga.gr - Όμορφες αστικές παραλίες στον κόσμο!
7. Kits Beach, Βανκούβερ, Καναδάς
perierga.gr - Όμορφες αστικές παραλίες στον κόσμο!
8. Coney Island, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη
perierga.gr - Όμορφες αστικές παραλίες στον κόσμο!
9. North Avenue Beach., Σικάγο, ΗΠΑ
perierga.gr - Όμορφες αστικές παραλίες στον κόσμο!
10. Girgaum Chowpatty, Ινδία


perierga.gr - Όμορφες αστικές παραλίες στον κόσμο!

Απο  Serres Currier
πηγη /perierga.gr